Westmalle kan Broechem niet van promotie houden

Philippe Crols

Westmalle – Broechem was een van de spannendste wedstrijden in de eindronde van vierde provinciale. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef het spannend. Broechem mag naar derde provinciale.

Broechem begon aan de wedstrijd met een 3-2-zege van in de heenwedstrijd. Een goede, maar geen schitterende uitgangspositie. De troepen van trainer Luc Van Eester maakten het zichzelf echter wel wat gemakkelijker door al na twaalf minuten de score te openen.

Baeten zorgde ervoor dat Westmalle nu echt wel moest komen. Dat deed de thuisploeg dan ook en het antwoord liet niet lang op zich wachten. Halverwege de eerste speelhelft zette Wilmssen de bordjes opnieuw gelijk. Dan was het opnieuw aan de bezoekers. Heylen zorgde voor de 1-2 na een halfuur. Broechem leek met een been in de derde provinciale te staan. Westmalle moest nu al twee maal scoren om nog minstens verlengingen af te dwingen.

Na rust probeerde de thuisploeg en het werd met nog twintig minuten te gaan ook beloond. Goffa lukte de 2-2 en zorgde zo voor spanning. Die spanning bleef hangen tot de laatste seconde van de blessuretijd. Gescoord werd er niet meer waardoor Westmalle promotie mag vergeten.