Compromis rond Olympische Spelen

Compromis rond Olympische Spelen
Foto: © SC

Er lijkt dan toch een compromis uit de bus te komen voor de Olympische voetbalploeg. De Belgische voetbalbond overweegt een beperking van twee spelers per ploeg die aan de voorrondes van de Europese competities deelneemt.

Wekenlang wordt er al gebakkeleid over wie al dan niet geselecteerd zal worden voor de Olympische Spelen van komende zomer. Clubs dreigden er al mee geen spelers te zullen afstaan als zij in die periode ook Europees aan de bak moeten. De Belgische voetbalbond wil nu tot een compromis komen: er zullen maximaal twee spelers per Europees spelende club geselecteerd worden.
 
“We hopen op een geste van de clubs”, zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker in de Belgische kranten. “We begrijpen dat de Champions League heel belangrijk is voor de clubs. Maar voor ons is Peking dat ook. Wij zijn bereid water bij de wijn te doen en het aantal spelers te beperken. We hopen dat die clubs dan ook een geste doen door ons een aantal spelers ter beschikking te stellen.”
 
Donderdag spreekt De Keersmaecker met het BOIC, vrijdag met Pierre François, de directeur van Standard. Een lid van de bondstop verklaarde aan Het Laatste Nieuws nog dit: “Het kan bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn om voor één positie Steven Defour én Maarten Martens (foto) mee te nemen. Dan moeten we één van hen op de bank te zetten. Omdat Martens de kwalificatie heeft gespeeld, is het logischer om hém te kiezen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties