Beenhakker wil op het EK de kwartfinale halen

Beenhakker wil op het EK de kwartfinale halen
Foto: © SC

Leo Beenhakker, bondscoach van Polen, wil met het land volgende maand op zijn minst de kwartfinale halen. Hij vindt dat dit moet mogelijk zijn in een groep met als tegenstanders Duitsland, Kroatië en co-gastland Oostenrijk.

"We moeten straks in Oostenrijk drie zware duels afwerken. Maar als we wedstrijd voor wedstrijd benaderen en we kunnen ons eigen spel spelen, moet het zeker mogelijk zijn om ons te plaatsen", aldus Leo Beenhakker op de website Fifa.com.

Beenhakker, ondertussen 65 jaar, is sinds juli 2006 de bondscoach van Polen. In een kwalificatiepoule waarbij ook de Belgen zaten, kon de Nederlander Polen voor het eerst kwalificeren voor een EK-eindronde.

Beenhakker wilde ook nog eens zijn licht laten schijnen op het Nederlands elftal, eveneens aanwezig op het EK. "Het team heeft zeker genoeg kwaliteit om de Europese titel te pakken. Maar net als vier jaar geleden, toen Griekenland onverwachts kampioen werd, zijn de verschillen tussen de deelnemers enorm klein. Iedereen kan van iedereen winnen. Het belooft daarom ook een mooi en spannend toernooi te worden", besluit Beenhakker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties