Ook spelers van Anderlecht zwaar aangeslagen

De Nijs Michael
| 16 reacties
Ook spelers van Anderlecht zwaar aangeslagen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de dood van François Sterchele is de verslagenheid in Brugge enorm groot, maar niet enkel bij de West-Vlamingen wordt er gerouwd om de aanvaller. Ook bij aartsrivaal Anderlecht zijn de spelers zwaar aangeslagen.

Anderlecht is traditioneel de aartsrivaal van Club Brugge, maar toch had Sterchele er heel wat vrienden. Zo komen Bruzzese, Legear, Gillet en Pieroni net als Sterchele uit Luik. Bovendien kenden heel wat spelers Sterchele persoonlijk van bij de nationale ploeg. De training deze morgen verliep dan ook in een erg bedrukte sfeer. "Mijn spelers zijn zwaar aangeslagen. De training kwam niet los vandaag en dat is normaal. Voor mijn spelers was François een leeftijdsgenoot en een vriend", reageerde trainer Jacobs.

Vooral Guillaume Gillet is zwaar aangeslagen na de dood van Sterchele. "Ik had koude rillingen toen ik het vernam. Jammer voor François dat hij zijn laatste match zo uitgejouwd werd. Ik had zelf gewild dat hij een grotere en mooiere match had kunnen spelen voor zijn laatste wedstrijd", vertelt de polyvalente middenvelder van paars-wit. 

Ook bij Luigi Pieroni is de verslagenheid erg groot, maar de aanvaller van paars-wit kijkt vooral terug op een vrolijke Sterchele. "Iedereen zal nu zeggen dat het jammer is dat Sterchele zaterdag nog uitgefloten werd door onze supporters, maar eigenlijk genoot François daarvan. Hij zei me zaterdag nog: Kijk hoe ze me gaan uitfluiten. Hij was een vrolijke jongen", aldus Pieroni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties