Viert Inter feest?

Maarten Vandenabeele
| 6 reacties
Viert Inter feest?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend krijgt Inter een tweede kans om de scudetto binnen te rijven. De champagne staat al koud, want een thuisoverwinning tegen Siena mag geen probleem zijn.

De opdracht voor de Nerazzurri is heel erg duidelijk: winnen. Dan is Inter, ongeacht de uitslag van AS Roma kampioen. Dankzij een overwinning tegen Juventus verzekerde Siena zich op de vorige speeldag van het behoud, zodat de ploeg eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen heeft. Dat kan ervoor zorgen dat Siena helemaal geen zin heeft om het feestje van de Interisti te verstoren en zich gewillig naar de slachtbank laat leiden. Anderzijds kunnen de Bianconeri vrank en vrij hun spel spelen en, met hun huidig vormpeil, kunnen ze dan wel eens gevaarlijk uit de hoek komen. Coach Beretta liet er geen twijfel over bestaan dat zijn ploeg er alles aan wou doen om het feest te verpesten.

Mancini zal wellicht nog geen beroep kunnen doen op Ibrahimovic, die wel al meetraint en voor Chivu is het seizoen gedaan door een blessure. Stankovic lijkt de man achter de spitsen, Cruz (foto) en Balotelli, te gaan worden.
Siena staat, met uitzondering van Bertotto, op zijn sterkst. Diepe spits Maccarone wordt gesteund door Kharja en Locatelli.


AS Roma moet in ieder geval winnen en wie weet is de titel dan nog steeds mogelijk op de slotspeeldag. Thuis tegen Atalanta lijkt winnen geen onoverkomelijk probleem. Naast Totti is ook Taddei nog steeds onbeschikbaar, waardoor Tonetto doorschuift naar de aanvallende flank. Zijn plaats in de verdediging wordt ingenomen door Cassetti.
Tegenstander Atalanta heeft met een waslijst geblesseerden af te rekenen, maar het seizoen is voor de Bergamasken sowieso al geslaagd.

De wedstrijd Juventus - Catania is enkel voor de bezoekers belangrijk. Juve wordt zeker derde, maar voor Catania hangt een verlengd verblijf in de Serie A nog aan een zijden draadje. De Sicilianen missen goalgetter Spinesi. Bij Juve is linksachter Molinaro geschorst.

AC Milan wil zijn vierde plaats niet meer afgeven en daarom moet er gewonnen worden in Napels. Voor de thuisploeg is het snakken naar het einde, maar misschien kunnen de Azzurri zich nog eens opladen voor de komst van 'het grote Milan'. Bij Milan geen Pirlo (foto, links), geschorst, terwijl Napoli op zijn sterkst kan aantreden.

Fiorentina hoopt Milan nog voorbij te steken, maar in de wedstrijd tegen het tegen de degradatie strijdende Parma, mist het Mutu en Pasqual wegens schorsing. Montolivo keert wel terug na een weekje brommen op de strafbank. Bij Parma zit Couto zijn laatste van vier schorsingsdagen uit.

Reggina en Empoli nemen het tegen elkaar op in een echte zespuntenwedstrijd. Dankzij twee doelpunten van Amoruso op de vorige speeldag kunnen de Amaranto wat vrijer ademen, maar een nederlaag tegen Empoli, dat ongelukkig verloor tegen Udinese, brengt de Serie B weer dichtbij.

In de wedstrijd Genoa - Lazio zullen geen landgenoten aan de aftrap staan: Vanden Borre is geblesseerd bij Genoa, terwijl Mudingayi op de bank begint bij Lazio, ten voordele van Dabo.

De andere wedstrijden van de zevenendertigste speeldag:

Udinese - Cagliari
Palermo - Sampdoria
Livorno - Torino
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties