Francs Borains wint in Aalst

Rombaux Gunther

Op de laatste speeldag van het seizoen was Aalst gastheer voor Francs Borains, dat een zorgeloos seizoenseinde afwerkt in derde. Voor Aalst stond deze partij in het teken als voorbereiding op de eindronde.

In deze wedstrijd noteerden we de eerste dreiging na een zevental minuten. Lord baande zich een weg door de bezoekende defensie en nam met een hard schot doelman Tangara op de proef. Deze pareerde het schot met de vuisten in de voeten van de goed gevolgde Van Dender, die de bal in de herneming over doel schoot. Even later trok Aalst een tweede maal richting doel, via De Schutter kwam de bal bij Ngeukam terecht die uithaalde, zijn schot kon doelman Tangara echter niet in verlegenheid brengen. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers een eerste maal opzetten, Delplace omzeilde de buitenspelval en kwam oog in oog te staan met Aalst doelman De Veirman. De doelman wachtte even en dwong Delplace tot een schot dat hij naast doel plaatste. Aalst had licht veldoverwicht en wist dit na twintig minuten spelen in een voorsprong om te buigen. Lord werd diep gestuurd en legde de bal achteruit naar Ngeukam die de bal in doel verlengde. De bezoekers gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker, gelukkig voor Aalst schudde De Veirman een knappe reflex uit zijn mouwen op een schot van Savigny. Tien minuten voor de rust had Francs Borains meer geluk, randje buitenspel kon Delplace doorgaan en de bal voorzetten, Agnar kon de bal in doel verlengen. Aalst reageerde onmiddellijk na het doelpunt, Lord kreeg de bal toegespeeld en haalde de achterlijn vanwaar hij de bal teruglegde op Troch. Deze haalde in één tijd uit en bracht zijn club binnen de 30 seconden opnieuw op voorsprong.

De eerste kans na de rust was voor de bezoekers, een volley van Issankoy belandde net naast doel. Francs Borains ging in zijn kansen geloven en dat resulteerde zich tien minuten na de rust in de gelijkmaker. Een hoekschop werd door de Aalst doelman weggewerkt in de voeten van Mazoyer, deze haalde direct uit met een onhoudbaar hard schot in de rechter benedenhoek. Na deze gelijkmaker kregen de Ajuinen tot tweemaal toe de kans op een nieuwe voorsprong. Aelbrecht haalde de achterlijn en legde de bal terug op de ingevallen Shabi, deze schoot echter hard naast de gapende doelmond. Even later kreeg Shabi een tweede kans, ditmaal kopte hij de bal voorlangs. In de slotfase gingen de bezoekers alsnog aan de haal met de drie punten. Aalst doelman De Veirman kwam onnodig uit en Issankoy strafte het foutje van de doelman genadeloos af, hij legde de 2-3 eindcijfers vast.

In een aangename partij onder een stralende zon ging Francs Borains met de volle buit aan de haal. In Aalst zal men alvast niet wakker liggen van dit resultaat, het legde enkele knappe acties op de mat en kan met vertrouwen de eindronde tegemoet kijken die aanstaande woensdag uit de startblokken schiet.