Serie A blijft extreem spannend

Maarten Vandenabeele
| 29 reacties

Inter is nog geen kampioen: de Nerazzurri geraakten thuis niet voorbij Siena. Roma won wel en heeft slechts een punt achterstand. Fiorentina staat weer vierde na verlies van Milan. Livorno degradeert al zeker.

De Nerazzurri wilden de zenuwen geen kans geven en begonnen met een indrukwekkend offensief. Nadat Materazzi al op de kruising had gekopt, kreeg de thuisploeg loon naar werken in de 11e minuut, toen Vieira een hoekschop onhoudbaar inkopte: 1-0. Siena stak enkele keren de neus schuchter aan het venster, maar door een onoplettendheid in de verdediging kon Maccarone wel voor de gelijkmaker zorgen in de 30e minuut: 1-1 (foto). Rossi zorgde zelfs bijna voor wanhoop, maar Julio Cesar had een klasseredding in huis op een vlijmscherpe tegenaanval. Inter wilde de rust in met een voorsprong en op de valreep kwam die er: Balotelli trapte de 2-1 binnen in de blessuretijd.
In de tweede helft wilde Inter zo vlug mogelijk zekerheid omtrent de zege en de scudetto, maar de verlossende 3-1 kwam er niet. Meer nog: bij een zeldzame bezoekende aanval trapte Kharja de bal mooi in de verste hoek binnen: 2-2 in de 69e minuut! De Nerazzurri moesten alles op alles zetten en bij een trekduel in de zestien tussen Rigano en Materazzi kreeg Inter een strafschop. Materazzi ging achter de bal staan, maar doelman Manninger hield de bal uit zijn doel, zodat het nog een zenuwslopende week wordt voor Inter.

Roma deed wat het moest doen om in de race te blijven: de Giallorossi zetten Atalanta opzij. Panucci en De Rossi scoorden voor de thuisploeg en de tegentreffer van Belleri kwam te laat om de zege in gevaar te brengen: 2-1.

Catania had tot een minuut voor tijd een verlengd verblijf in de Serie A beet bij Juve, maar een laat doelpunt van Del Piero, die nu samen met Trezeguet en Borriello topschutter is, zorgde voor een puntendeling, waardoor de Sicilianen op de slotspeeldag nog vol aan de bak moeten. Martinez had de bezoekers kort na de pauze na een warrige fase op 0-1 gebracht.

AC Milan is zijn vierde plaats kwijt na een verdiende nederlaag in Napels. Hamsik (foto) effende het pad met de 1-0 net voorbij het halfuur. In de tweede helft ging de thuisploeg nog meer op het gaspedaal staan: Domizzi zette een strafschop om en Garics zorgde zelfs voor 3-0. De 3-1 van Seedorf, op een vrije trap dik in de blessuretijd, was een schamele troost.

Fiorentina staat onverhoopt weer vierde na een overwinning tegen Parma, dat nu in heel vieze papieren komt. Nochtans kwamen de Gialloblu via Budan na 11 minuten op 0-1, maar Santana (foto) maakte nog voor de pauze gelijk: 1-1. Parma ging op zoek naar de winst in de tweede helft, maar Semioli en Osvaldo lieten de Viola vieren: 3-1. Kort na de 2-1 kreeg invaller Rossi van Parma rood.

Livorno is zeker van degradatie na een thuisnederlaag tegen Torino, dat op zijn beurt definitief gered is. Voor de rust scoorde Rosina het enige doelpunt: 0-1.

Empoli heeft een mirakel nodig om in de Serie A te blijven na 2-0 verlies bij concurrent Reggina. De Amaranto zijn zeker van het behoud dankzij late doelpunten van Barreto en Amoruso.

In Genoa - Lazio werd de eindstand al voor de rust vastgelegd: via doelpunten van het koningskoppel  Pandev en Rocchi kon Lazio eindelijk nog eens winnen.

Sampdoria won bij Palermo door twee doelpunten na de pauze. Cassano zorgde voor 0-1, waarna Maggio de eindstand op 0-2 vastlegde.

Cagliari ging winnen in Udine, ook al met 0-2. Acquafresca en Cossu scoorden kort na de rust.