Saint-Jean: 'Willen het goede voorbeeld geven'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Saint-Jean: 'Willen het goede voorbeeld geven'
Foto: © SC

Zaterdagavond begint de eindronde in tweede klasse. Hoe schatten de ploegen hun kansen in? Voetbalkrant polste bij Philippe Saint-Jean, trainer van AFC Tubeke.

1. Wat zijn de sterke en de zwakke punten van AFC Tubeke?
 
“Wij moeten in eerste instantie op onze organisatie teren. Tijdens de competitie hebben we al getoond dat we een sterke defensie hebben. De smallere en minder ervaren kern is wel een manco voor ons.”
 
2. Wie of wat kan bij jullie het verschil maken?
 
“Onze sterke defensie. We hebben heel weinig doelpunten geïncasseerd en moeten tijdens de eindronde onze organisatie terugvinden. Na de nederlaag tegen Kortrijk is die een beetje zoek geraakt. Voorin kunnen spelers als Jeremie Njock voor het verschil zorgen.”
 
3. Wie wordt de grootste concurrent voor het ticket naar eerste klasse?
 
“De andere drie ploegen zijn even sterk. Antwerp kan rekenen op een enthousiast publiek, dat tijdens de thuiswedstrijden druk kan leggen op de scheidsrechter. Met spelers als Darko Pivaljevic hebben ze ook een schat aan ervaring. OHL beschikt over een stevige organisatie. Als ze dit jaar niet naar eerste klasse gaan, dan gebeurt het volgend jaar. En KVSK United is een ploeg met de nodige ervaring in hun rangen.”
 
4. Is AFC Tubeke klaar voor eerste klasse?
 
“In vergelijking met ploegen als Lierse, Beveren en de tegenstanders in de eindronde zijn we misschien niet klaar voor eerste klasse. Maar iedereen wil promovoren. In vijftien jaar tijd zijn we van tweede provinciale naar tweede klasse gestegen. De voorzitter wou in 2009 naar de hoogste afdeling. Wel, we zijn er nu dicht bij.”
 
5. Waarom gaat AFC Tubeke naar eerste klasse?
 
“Omdat wij een voorbeeld zijn voor andere ploegen. We zijn een club met weinig geld, weinig spelers en weinig ervaring. We willen tonen dat die ook in eerste klasse hun plaats hebben. Ons grote voorbeeld is een club als Westerlo: een klein ploegje dat goede resultaten neerzet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties