Ruttens: 'Met goed gevoel naar huis'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ruttens: 'Met goed gevoel naar huis'
Foto: © SC

Languit teneergeslagen op de grond. Jonathan Ruttens hield OHL lang in de wedstrijd tegen KVSK United, maar de jonge doelman moest zich drie minuten voor tijd toch gewonnen geven op een schot van Robby Van de Weyer.

Ruttens verving in doel Govert Boyen die in het begin van de week een blessure opliep. Boyen voelde zich hersteld, maar viel toch naast de kern en weigerde op de bank plaats te nemen. Hij zag dus niet hoe zijn ploegmaat alle ballen uit zijn doel hield, maar zich in de slotfase toch nog gewonnen moest geven op een schot van Van de Weyer: 2-1 voor KVSK United.
 
“Trainer moeilijk gemaakt”
 
Na een verkwikkende douche kan Ruttens de nederlaag relativeren, ondanks het zware verdict. “Het is frustrerend”, geeft hij toe. “Jammer dat je niets koopt met zo’n goede wedstrijd. Maar ik heb het de trainer wel moeilijk gemaakt. Ik heb mijn kans gegrepen en mijn job gedaan. Spijtig dat we geen punt hebben gepakt, maar ik ga toch met een goed gevoel naar huis.”
 
“De ploegmaats staan achter mij. Ze hebben me na de wedstrijd een blijk van vertrouwen gegeven.” Ook trainer Rudi Cossey gelooft in zijn jonge doelman: “Hij heeft getoond dat hij vandaag (zaterdag, nvdr.) in doel hoorde te staan.”
 
Geen paniek
 
Ruttens predikt echter rust in de groep. “Het is nog niet de moment om te panikeren”, klinkt het bij de doelman. “We hebben nu twee thuiswedstrijden voor de boeg. Pakken we twee keer drie punten, dan doen we terug volop mee.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties