Klopp wil met Borussia hogerop

Nico Wieme
| 2 reacties
Klopp wil met Borussia hogerop
Foto: © SC

Borussia Dortmund heeft niet lang moeten wachten om een opvolger voor trainer Thomas Doll te vinden. Vrijdag maakte de club bekend dat Jürgen Klopp tot 2010 de voormalige Champions Leaguewinnaar zal coachen.

Jürgen Klopp verlaat na maar liefst achttien seizoen FSV Mainz 05. De gediplomeerde sportwetenschapper tekende een contract tot medio 2010 als coach bij Borussia Dortmund. In zijn kielzog volgt assistent Zeljko Buvac.
 
Drie gesprekken, meer hadden Klopp en het BVB-bestuur niet nodig om het eens te worden. Voor sportdirecteur Michael Zorc, op wiens voorspraak de club contact opnam met Klopp, is de 40-jarige trainer een “zeer overtuigende oplossing”. De opvolger van de maandag opgestapte Thomas Doll past “met zijn enthousiasme bij de vereniging en de streek, waar voetbal intensiever beleefd wordt dan elders”, aldus Zorc in Kicker.
 
Klopp toont zich uitermate tevreden met zijn keuze voor de Borussen. Hij wil de club, die na alweer een matig seizoen in de Bundesliga pas op de dertiende plaats eindigde, helpen “om weer op het juiste spoor te geraken”. De nieuwe BVB-coach wil dat zijn spelers iedere wedstrijd “volle gas” geven. Als doel stelt Klopp zich om met Borussia minder tegendoelpunten te slikken. “Dan kunnen we hier iets ontwikkelen”, besloot hij ambitieus.
 
Achttien jaar van zijn leven offerde Klopp op aan FSV Mainz 05. Tussen 1990 en 2001 was hij er aan de slag als speler. Niet minder dan 325 wedstrijden verdedigde hij de kleuren van zijn ploeg in de tweede Bundesliga. Daarmee is hij absoluut recordhouder in die reeks. In al die jaren vond hij 52 keer de weg naar doel. Sinds 28 februari 2001 is Klopp bij Mainz aan de slag als coach. Afgelopen seizoen was die club lang in de running voor promotie naar de Bundesliga. Klopp had beweerd bij FSV te blijven als hij de promotie kon afdwingen. Op de slotspeeldag liep het echter mis, zodat hij besloot zijn contract niet te verlengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties