Aalst en Turnhout staan voor een moeilijke opdracht

Rombaux Gunther
| 2 reacties

Zondagmiddag worden de terugwedstrijden afgewerkt van de halve finales van de eindronde in derde klasse. Hierin staan Aalst en Turnhout voor een moeilijke opdracht, zij verloren namelijk hun heenwedstrijd en zijn genoodzaakt een achterstand op te halen.

Welke clubs spelen volgende week de finale? Slagen Namen en Wezet erin om hun goede uitgangspositie te verzilveren, of kunnen Aalst en Turnhout alsnog het fel begeerde finaleticket afdwingen? Het eerste lijkt het meest voor de hand liggend, toch is en blijft een eindronde een raar iets, waar soms wel is wat verrassingen in gebeuren.

KV Turnhout moet alvast vol aan de bak aan de oevers van de Samber en hopen op een mirakel. In zijn heenwedstrijd tegen tweedeklasser Namen ondergingen de Binken namelijk de wet van de sterkste, het ging kansloos met 1-3 de boot in. Na 40 minuten spelen keek Turnhout al tegen een 0-3 achterstand aan, maar op slag van rust kon Turnhout toch zijn doelpuntje meepikken om toch dat sprankeltje hoop te behouden op een finaleplaats. Voor de partij van zondag kan KV alvast opnieuw rekenen op De Schutter en Janssens, die in de heenwedstrijd geschorst toekeken vanuit de tribune. Namen bleek tijdens die wedstrijd over een technisch sterke ploeg te beschikken met een betrouwbaar sluitstuk in de goal, de gewezen Standard doelman Dimitri Habran. Deze zal er ongetwijfeld alles aan doen om zijn club in tweede nationale te houden, maar dan mag de tweedeklasser zich wel niet laten verrassen door Turnhout, zij zullen alles op alles zetten om alsnog door te stoten naar de finale.

Maar niet alleen Turnhout staat voor een moeilijke opdracht, ook Eendracht Aalst zal een finaleplaats niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen in Wezet. In de eerste confrontatie tussen beide clubs trok Wezet aan het langste eind door met 1-2 te gaan winnen in Aalst. De Ajuinen kregen in die partij echter niet wat ze verdienden, het nam de bovenhand in het spel en voetbalde de meeste kansen bij elkaar, maar slaagden er niet in om de kansen om te zetten in doelpunten. Wezet kwam op voorsprong via een gelukstreffer, een hoekschop werd rechtsreeks in doel gedeponeerd. Aalst stelde even later gelijk maar slikte twee minuten later een tweede doelpunt, het werd zowaar een kopie van het eerste doelpunt, met het enige verschil dat de bal ditmaal via de tweede paal in doel belande. Na de koffie ging Aalst nog opzoek naar de gelijkmaker maar slaagde hier niet meer in, zelfs niet van op de stip, zodat Aalst minstens tweemaal dient te scoren in Luik om een finaleticket te bemachtigen.

Geen makkelijke klus dus voor Turnhout en Aalst, beide clubs rekenen dan ook op de massale steun van hun trouwe fans, misschien kunnen zij hun club nog die laatste extra boost bezorgen om een tandje bij te steken om alsnog een finaleticket te bemachtigen.