Platini: 'Valsspelers winnen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Platini: 'Valsspelers winnen'
Foto: © SC

Michel Platini heeft ongemeen hard uitgehaald naar de Europese topclubs. De UEFA-voorzitter beschuldigt enkele teams ervan het spel vals te spelen.

In een interview met L’Equipe neemt Michel Platini geen blad voor de mond. De UEFA-baas heeft het er moeilijk mee dat de ‘rijke’ topclubs, ondanks hun huizenhoge schulden, successen kunnen boeken in de Champions League.
 
“Het doel is niet langer het winnen van titels, maar wel het opstrijken van winsten om de schulden weg te werken”, begint Platini zijn discours. “Kijk naar de tekorten van Chelsea en Manchester, die samen een schuld van 1,9 miljard euro hebben. De FIFA en UEFA moeten hier samen tegen strijden. Vandaag zijn het de valsspelers die winnen.”
 
De Fransman stoort er zich aan dat de topclubs op krediet spelen en wil daar iets aan doen. “We moeten samen met de organisatie van Europese clubs (ECA) deze ploegen helpen om hun problemen op te lossen. Het kan niet langer dat een nederlaag uitdraait op een financieel drama.”
 
Platini hekelt ook de overname van bepaalde clubs door steenrijke buitenlanders. Vooral de Engelse ploegen moeten het hierbij ontgelden. “Het verontrust me heel erg. Ik begrijp niet waarom Amerikanen investeren in teams zoals Manchester United, tenzij ze deze clubs louter zien als een product. Het gaat alleen nog maar om geld en daardoor krijg je voorstellen zoals een 39e speeldag in het buitenland.”
 
Het idee om elk jaar in de Premier League een 39e speeldag te laten plaatsvinden op niet-Engelse velden, vloeide voort uit de betrachting om extra inkomsten te genereren voor het Engelse voetbal. Het idee kon op weinig sympathie rekenen en werd uiteindelijk afgevoerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties