Beenhakker: "Poolse spelers mentaal zeer sterk"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Beenhakker: "Poolse spelers mentaal zeer sterk"
Foto: © SC

Polen verloor zondagavond met 2-0 van rivaal Duitsland. Leo Beenhakker, de trainer van Polen, gelooft echter niet dat die nederlaag in de hoofden zal blijven hangen.

Ondanks de 2-0 nederlaag tegen Duitsland was Leo Beenhakker niet ontevreden over de prestatie van zijn team. "Voor het grootste gedeelte hebben we goed met Duitsland meegespeeld en we hadden ook enkele mogelijkheden. We hadden natuurlijk een zeer slecht gevoel na het eerste doelpunt. Er was twijfel of het buitenspel was of niet, maar het was heel nipt." In de eerste twintig minuten van de tweede helft kon Polen toch voor wat weerwerk zorgen. "Ik had de indruk dat we veel aan de bal waren. We hadden ook enkele mogelijkheden, maar misten die laatste 'punch'. Ik vind dat we tot het tweede doelpunt op hetzelfde niveau hebben meegedaan. Dat maakt ons tevreden. Tegelijkertijd zijn we heel ontgoocheld, maar ik mag hopen dat dat normaal is" aldus Beenhakker. 

De Nederlandse bondscoach van Polen kwam ook nog een keer terug op de wansmakelijke foto's in de Poolse tabloids. "Ik geloof niet dat het alleen Poolse tabloids waren die dat gepubliceerd hebben. Er waren er ook enkele in Duitsland dacht ik, al ben ik niet zeker. Maar ik weet ook dat het niet hoort. In relatie tot de fans enz. was dat onverantwoordelijk" vond Beenhakker. 

Leo Beenhakker maakt zich sterk dat Polen binnenkort zijn mentale weerbaarheid zal tonen. "Ik geloof dat we mentaal een sterke ploeg hebben. De Poolse spelers zijn zeer sterk op het mentale vlak. Het eerste dat we gezegd hebben is dat het tornooi ook voor ons nog open is. Hopelijk hebben we het in eigen hand als Duitsland wint van Kroatië. Tegen Oostenrijk zullen we er zeker opnieuw staan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties