Zwitserse pers pleit voor Turkse connectie

Nico Wieme
| 0 reacties
Zwitserse pers pleit voor Turkse connectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zwitserland verloor de openingsmatch van het EK tegen Tsjechië. Veel erger dan die nederlaag is het uitvallen van sterspeler Alexander Frei. De Zwitserse pers zou tegen Turkije graag de Turkse connectie van Zwitserland op het veld zien.

Het Zwitserse toonaangevende blad Blick dringt er bij bondscoach Köbi Kuhn op aan om tegen Turkije Eren Derdiyok, Gökhan Inler en Hakan Yakin, de Turkse connectie bij Zwitserland, een kans te geven. Niet enkel het uitvallen van Alexander Frei moet Kuhn tot nadenken stemmen. Volgens Blick telt het Zwitserse team drie achillespezen, waarop de bondcoach woensdag tegen Turkije moet reageren.
 
Brandpunt 1: aanval
De eerste zwakke plek is de aanval. Marco Streller zag nauwelijks een bal en kon absoluut geen accenten naar voren leggen. Reservedoelman Pascal Zuberbühler neemt het echter op voor de gecontesteerde aanvaller. “Streller moest het vuile werk opknappen. Hij heeft hard gewerkt. Als er iemand kan scoren, dan is hij het. Ik zou het hem van harte gunnen als hij zou scoren.” Volgens bondsdokter Cuno Wetzel zou Streller met liespijn te kampen hebben.
 
Blick ziet echter een oplossing voor de Baselspits. “Met de jonge Derdiyok (foto rechtsboven) heeft Kuhn een sterk alternatief voorhanden. Streller moet na zijn zwakke prestaties in de oefenduels tegen Slowakije en Liechtenstein en na deze openingsmatch gewoon naar de bank verhuizen. Hij is bovendien nog aangeslagen (Streller werd door de eigen fans uitgefloten, nvdr.). Derdiyok verdient een kans.”
 
Brandpunt 2: hangende spits
Het tweede discussiepunt is de hangende spits. Yakin (foto links) is tegen Tsjechië goed ingevallen. Hij kan de positie van Frei als hangende spits perfect overnemen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Kuhn Streller en Derdiyok samen in de ploeg dropt. “Yakin heeft tegen de Tsjechen met zijn hart gespeeld. Hij heeft getoond tot wat hij in staat is en móet gewoon spelen tegen de Turken”, aldus Blick.
 
Brandpunt 3
Het laatste hete hangijzer betreft de positie van linkermiddenvelder. In principe is Tranquillo Barnetta de man die, als hij in vorm is, voor het verschil kan zorgen. Tegen Tsjechië gaf hij de indruk slechts aan 70 procent van zijn mogelijkheden te zitten. Blick pleit voor de inbreng van Johan Vonlanthen. “De speler van Red Bull Salzburg zou het verdienen om woensdag tegen Turkije te spelen.”
 
Kuhn laat echter niet in zijn kaarten kijken. “Over de tactiek spreek ik niet. Maar het mag duidelijk zijn dat we woensdag onze eerste finale spelen. We moeten tegen de Turken winnen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties