Genk gaf al heel wat centen uit

Philippe Crols
| 40 reacties
Genk gaf al heel wat centen uit
Foto: © SC

Racing Genk maakte het afgelopen seizoen niet meteen de leukste periode uit zijn bestaan mee. Voor volgend seizoen wil het terug aanpikken met de top. De centen werden alvast niet gespaard.

Genk trok tot dusver al drie nieuwe namen aan. Ondanks dat de Limburgers vrijwel nooit bekendmaken hoeveel geld er met in-en of uitgaande transfers gemoeid is, maakten enkele kranten toch een optelsommetje.

Zo zou Daniël Tözser AEK Athene verlaten hebben voor anderhalf miljoen. Aan Lokeren zou Racing Genk hetzelfde bedrag hebben overgemaakt om Joao Carlos aan te trekken. Voor aanvaller Nemec zou ongeveer een miljoen euro betaald zijn.

Bovendien trokken de Limburgers tijdens de winterstop Barak Itzhaki aan voor een miljoen euro. Daniel Pudil, de speler waar Genk bijna mee rond is, zou ook meer dan een miljoen kosten.

Dat alles maakt dat Genk ongeveer zes miljoen euro heeft uitgegeven aan transfers. Dat is redelijk uitzonderlijk voor de Limburgers. De kranten weten dat enkel Johan Boskamp destijds meer uitgaf aan transfers. Hij gooide er 7,5 miljoen euro tegenaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties