Löw tevreden na kwalificatie voor kwartfinale

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Löw tevreden na kwalificatie voor kwartfinale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland plaatste zich gisterenavond voor de kwartfinale na een schitterend doelpunt van Michael Ballack. Dat was voldoende voor de overwinning tegen de zwakke Oostenrijkers en de bijhorende kwalificatie voor de kwartfinale.

"We stonden onder een enorme druk en het doe me enorm veel deugd om te zien hoe de spelers daarmee om zijn gegaan. Iedereen heeft met passie gestreden om een goed resultaat te halen en ik ben dan ook heel tevreden met de overwinning. We zullen ons evenwel flink moeten verbeteren willen we het finale doel, eindwinst, halen", was de Duitse bondscoach Joachim Löw nuchter in zijn oordeel op de persconferentie.

Michael Ballack, de kapitein en doelpuntenmaker gisteren voor die Mannschaft, was vooral opgelucht. "We konden alleen maar verliezen vandaag. De ploeg heeft geweldig gevochten. We hebben ons tegen Kroatië zelf in die precaire situatie gebracht, en dan kan je vanavond ook geen groots voetbal van ons verwachten", excuseert de Chelsea-speler zich voor het matte spel van zijn land.

Löw kwam tenslotte ook nog even terug op misschien wel hét feit van de wedstrijd. Vlak voor de rust stuurde scheidsrechter Manuel Mejuto Gonzalez de twee bondscoaches, Löw en Josef Hickersberger, naar de tribune. "Ik heb de vierde official gezegd dat we ons werk wilden doen in de coaching-zone. Dat vond hij blijkbaar al te veel en we werden naar de tribune verwezen. Ik weet nog niet wat de UEFA hiermee gaat doen", aldus Löw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties