Barcelona gaat bod uitbrengen op Adebayor

Nils Vanneste
| 9 reacties
Barcelona gaat bod uitbrengen op Adebayor
Foto: © SC

Na al het nieuws over de toekomst van Adebayor, is nu een nieuwe kaper op de loer. Barcelona is namelijk van plan om een officieel bod uit te brengen op de vlotscorende Togolees.

Volgens The Daily Mail is Barcelona's nieuwe coach, pep Guardialo, enorm gecharmeerd door de speelstijl van Emmanuel Adebayor. De Togolees is, volgens de Spanjaard, "de krachtige spits die we nog tekort komen". Barcelona zou een bod uitbrengen van 30 miljoen euro. Adebayor kwam 2 seizoenen geleden over van Monaco die 10 miljoen euro ontving voor de spits. Adebayor zat in Frankrijk meer op de bank dan hem lief was. Maar Arsene Wenger zag wel iets in de stevige spits en haalde hem kort nadien naar Londen. 

Vorig seizoen liep Adebayor nog in de schaduw van Henry en Van Persie, maar dit seizoen is de spits volledig ontketend. De spits zelf is aan het onderhandelen met Arsenal omtrent een nieuw contract. Maar de 24-jarige Togolees wil een salaris die rond de 100.000 euro per week ligt. Dat is dan ook de reden waarom de onderhandelingen zo stroef verlopen, Arsenal heeft namelijk een heel strenge 'salaris regel' waar spelers niet meer dan een bepaald bedrag mogen verdienen. Adebayor gaf zelf aan dat 'indien Barcelona komt, en ze komen tot een overeenkomst met Arsenal, het een droom zou zijn om voor de club uit Catalonië te spelen'. De vraag is nog maar of Arsenal, dat in 2 jaar tijd 20 miljoen euro meer kan krijgen voor haar spits dan dat het zelf betaalde, hem dan niet zullen laten vertrekken?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties