Demirel voor twee wedstrijden geschorst

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Demirel voor twee wedstrijden geschorst
Foto: © SC

Volkan Demirel, de nationale doelman van Turkije, is door de Europese voetbalbond UEFA voor twee wedstrijden geschorst. Zo mist hij vrijdag de kwartfinale tegen Kroatië en een eventuele halve finale.

Volkan Demirel krijgt die twee speeldagen schorsing omdat hij in de slotfase van de spektalrijke wedstrijd tussen Turkije en Tsjechië aanvaller Jan Koller omver duwde. Scheidsrechter Peter Fröjdfeldt aarzelde niet om de Turkse sluitpost de rode kaart onder de neus te duwen.

Demirel tartte daarbij ook nog eens het lot. Bij het verlaten van het speelveld in Genève ging hij op de invallersbank zitten in plaats van direct naar de kleedkamers te gaan. Dat is tegen de regels van de UEFA. "Dat hij op de bank zat, heeft de straf inderdaad verzwaard", bevestigde de Europese voetbalbond.

Turkije kreeg verder ook nog een boete van 27.000 euro wegens het wangedrag van zijn supporters, spelers en officials tijdens en na de wedstrijd. De Turkse voetbalbond krijgt 24 uur om in beroep te gaan tegen de boete en de schorsing van Demirel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties