Hiddink: 'Nederland overklast in alle facetten'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Hiddink: 'Nederland overklast in alle facetten'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guus Hiddink heeft het tactische steekspel met Marco Van Basten gewonnen. De 61-jarige Nederlander leidde Rusland op een indrukwekkende manier voorbij Oranje.

Vanuit Bazel

“Ik ben enorm trots op de prestatie van mijn spelers”, klinkt het bij Hiddink. “Zonder arrogant te willen klinken: We hebben Nederland in alle componenten van het voetbal overklast. Wat we vanavond brachten, heb ik nog niet veel gezien in mijn carrière. Technisch, tactisch en fysisch waren we superieur ondanks de korte voorbereiding die we gehad hebben.”
 
Kritiek
 
Toch had de 61-jarige Varsseveldenaar nog enkele puntjes van kritiek. “We maakten fouten op plaatsen waar het niet nodig was en reageerden te passief op de vrije trappen van de Nederlanders. Dat was hun enige wapen van de avond. Bovendien hadden we de wedstrijd al veel vroeger moeten beslissen. We hebben er voldoende kansen voor gekregen.”
 
Verrader
 
Met de uitschakeling van Oranje is Guus nu de ‘verrader’ van Nederland, maar dat woordgebruik heeft Hiddink niet graag. “Een slecht woord”, aldus Hiddink. “Het is dan ook een woord dat gebruikt is door een journalist en ik ben mee in het verhaal gestapt. Ik heb er uiteraard naar uitgekeken om Nederland te overklassen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties