WK 2010: Favorieten gaan door in Concacaf-zone

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK 2010: Favorieten gaan door in Concacaf-zone
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle favorieten in de Concacaf-zone hebben zich dit weekend kunnen kwalificeren voor de derde ronde op weg naar Zuid-Afrika. In de Concacaf-zone begint men nu aan de voorlaatste fase.

Nog twaalf landen uit de Concacaf-zone maken een kans om over twee jaar deel te nemen aan het WK in Zuid-Afrika. Daarbij ook alle favorieten. Uiteindelijk zullen van die twaalf landen er drie of vier overblijven. De ploeg die vierde eindigt in de laatste ronde, speelt een barragewedstrijd tegen de nummer vijf uit Latijns-Amerika.

De twaalf landen zijn onderverdeeld in drie groepen. In Groep 1 spelen de Verenigde Staten, Guatemala, Trinidad&Tobago en Cuba. Groep 2 is samengesteld uit Mexico, Jamaica, Honduras en Canada en Groep 3 bestaat uit Suriname, El Salvador, Haïti en Costa Rica. De eerstes en tweedes uit die groep gaan naar de volgende ronde, een poule van zes landen, waarvan de top-3 naar Zuid-Afrika gaat.

Haïti is de ploeg waar Wagneau Eloi (ex-La Louvière en ex-Roeselare) actief is als bondscoach. Het land is ook de kampioen van de Caraïben. Het land schakelde de Nederlandse Antillen uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties