LDU Quito staat dicht bij de Copa Libertadores

Mathias Dumarey
| 1 reacties

In Ecuador kunnen ze zich stilaan opmaken voor een groot feest. LDU Quito, een club uit de hoofdstad, staat dicht bij het winnen van de Copa Libertadores ten nadele van het Braziliaanse Fluminense.

LDU Quito won gisteren met 4-2 de heenwedstrijd in de finale van het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De thuisploeg begon aan een verschroeiend tempo aan de wedstrijd die op een hoogte van 2.800 meter werd gespeeld. Na twee minuten stond het al 1-0 langs Claudio Bieler. Dario Conca maakte acht minuten later wel gelijk, maar voor de rust zouden de Ecuadorianen nog drie keer scoren.

In het laatste kwartier van de eerste helft waren David Mendez, Jayro Leon en Patricio Urrutia trefzeker voor de thuisploeg die aan de rust 4-1 voorstond. Zeven minuten na de pauze scoorde Thiago Neves nog een tweede treffer voor Fluminense zodat de Brazilianen toch weer enige hoop mogen koesteren voor de return van volgende woensdag. Noch Fluminense noch LDU Quito konden ooit de Copa Libertadores winnen.