Vargas laat zich meteen opmerken

Nico Wieme
| 27 reacties

Club Brugge heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 2-6 gewonnen van vierdeklasser KVV Coxyde. Nieuwkomer Ronald Vargas speelde zich meteen in de kijker en scoorde voor de rust twee doelpunten.

Een goede 2500 Clubfans waren afgezakt naar Koksijde om hun team voor het eerst dit seizoen aan het werk te zien. Club heeft sinds maandag zijn tenten opgeslagen op het terrein van KVV Coxyde en oefende vrijdagavond tegen de plaatselijke neovierdeklasser. Clubcoach Jacky Mathijssen stelde voor en na rust twee verschillende elftallen op.

In de eerste 45 minuten stal Ronald Vargas (foto rechts) al meteen de show. De Venezolaan borstelde na goed vijf minuten een vrije trap in de winkelhaak. Het Brugse goudhaantje lag ook aan de basis van de 1-3. Na een prachtige assist van Vargas schoot Ibrahim Salou de bal onhoudbaar voorbij ex-Clubdoelman Glenn Decaesstecker.

Tussendoor zorgde Glenn Verdonck na een jeugdzonde van Robbe Van Ruyskensvelde, die voor de gelegenheid centraal achterin speelde, voor de gelijkmaker. Na twintig minuten lanceerde Karel Geraerts Brecht Capon. De Clubspits omspeelde knap de thuisdoelman en bezorgde Club een nieuwe voorsprong. Vlak voor rusten diepte Jeroen Simaeys de Brugse voorsprong tot 1-4 uit. De Brabander devieerde een schot van Roy Meeus in doel.

Na de pauze een heel ander Club. Geert De Vlieger nam de plaats in doel in van Stijn Stijnen en de ex-Rode Duivel mocht zich al na twee minuten omdraaien. Bart Syx werd neergelegd in de zestien en ploegmaat Dieter Vandendriessche zette de elfmeter feilloos om. Luttele minuten later demonstreerde Nabil Dirar (foto links) zijn dribbelvaardigheid. De Marokkaanse Belg zette voor van op links en Dusan Djokic kopte de 2-5 binnen.

Ook Wesley Sonck liet zich nog opmerken. Op het uur redde Decaesstecker de eerste poging van de Ninovieter, maar in de slotfase moest de thuisdoelman zich toch nog gewonnen geven. Djokic mocht alleen op doel afgaan en legde de bal mooi opzij voor Sonck, die beheerst afwerkte.

Een leuke opener voor Club dat vorig seizoen meer moeite had met de toenmalige eersteprovincialer (1-3-winst). Toch zal de ware sterkte van dit Brugge moeten blijken tegen meer gereputeerde tegenstanders. Blauw-zwart speelt komende zondag om 16u00 zijn tweede oefenwedstrijd op het veld van tweedeklasser KV Oostende.