Ludieke actie Blue Army in Brussel

Ludieke actie Blue Army in Brussel
Foto: © SC

Club Brugge blijft de druk hoog houden met betrekking tot het stadiondossier. Op de website geeft blauw-zwart aan waarom het stadion wel degelijk ten zuiden van Brugge moet komen. Blue Army trok dan weer naar Brussel voor een ludieke actie.

Het plan van Patrick Moenaert, de Brugse burgemeester, om een stadion neer te poten ten noorden van Brugge kan nog steeds op weinig bijval rekenen bij blauw-zwart. Van de meer dan 65.000 geregistreerde supporters zou 74% via het klaverblad te Loppem, waar Club het nieuwe stadion wil neerpoten (1), de Expressweg moeten oprijden om aan het Jan Breydelstadion te komen (2). Indien het stadion in Loppem komt moet 3/4e van de supporters de Expressweg dus niet oprijden.

Indien het stadion ten noorden van Brugge zou komen (3) moet er drie keer zoveel verkeer langs de volledige lengte van de Expressweg om het stadion te bereiken. Dat betekent dus meer file, een grotere afstand en een grotere pollutie voor de inwoners van de deelgemeentes langs de Expressweg. 

Ook de waterproblematiek wordt volgens Club Brugge opgelost via het Project Nieuw Stadion. Zo worden buffergrachten gepland over een lengte van 2,5 kilometer met een breedte van 2 meter en een halve meter diep. Samen met nog enkele andere maatregelen, zoals enkele vijvers, zou dat leiden tot een bijkomende waterbergingscapaciteit van 6600 m³.

Donderdag trok supportersgroepering Blue Army naar Brussel om te pleiten voor het nieuwe stadion. Eerst werd er een partijtje straatvoetbal gespeeld op het Martelarenplein om nadien met een taart richting Minister-President Kris Peeters te trekken. 

"We willen hem hiermee feliciteren met de feestdag van morgen", aldus Isabelle Vanderhoeven. "Maar natuurlijk zit er ook een symboliek achter. We schenken hem alles op een schoteltje, zoals ook Club Brugge en Uplace doen. De Vlaamse Regering moet enkel voor de kers op de taart zorgen. Het is het enige volledig onderbouwde voorstel dat op tafel ligt bij de Task Force en de Vlaamse Regering." Blue Army plant nog meer kleinschalige acties om uiteindelijk één grote manifestatie op touw te zetten. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties