Hammarby zit mee in de titelstrijd

viki meeuwis

Hammarby speelde thuis in het Söderstadion tegen Örebro. Bij winst zaten ze volop mee in de titelstrijd.

Örebro wist dat het voor een moeilijke opgave stond. Trainer Sixten Boström had ervoor geopteerd om volop voor het verdedigen te gaan. Die taktiek werkte zeven minuten lang. Na een hoekschop van Louay Chancko kon Petter Andersson het enige doelpunt van de wedstrijd maken. De bezoekers gaven zich echter niet zo vlug gewonnen. Tegen het einde van de eerste helft begon Örebro het spel over te nemen met goede combinaties. Kim Olsen kreeg met zijn goede kopspel de beste kansen. Spijtig voor hem liepen alle pogingen stuk op een goed keepende Kristoffer Björklund. Een goede zaak voor Hammarby dat nu 28 punten heeft en op de derde plaats in de tabel staat.

Hammarby – Örebro: 1-0
Doelpunt: Petter Andersson (‘7 ; 1-0)
Gele kaarten: Hammarby: Alagie Sosseh, Charlie Davies Örebro: Bertin Samuel Zé Ndille
Scheidsrechter: Daniel Stålhammar
Toeschouwers: 11 858

Halmstad moet uit bij Trelleborgs spelen. Het zou tot in de tweede helft duren vooraleer Halmstad echt in de wedstrijd kwam. Gedurende de eerste helft kwamen ze amper aan spelen toe. Trelleborg won alle duels en telde Halmstad zowat uit door goede passes, vlotte combinaties en drie echte goede doelkansen. Dat Halmstad in de eerste helft er met slecht 1-0 vanaf kwam, was vooral te danken aan keeper Magnus Bahne en de dwarslat. De 1-0 kwam er overigens na een doelpunt van Andreas Drugge in de zesde minuut. Pas na een scheldtirade van trainer Janne Andersson tijdens de rust kwam Halmstad beter voor de dag. Elf minuten na de rust kon Ajsel Kujovic er 1-1 van maken. Westerberg kon in de slotfase de 1-2 binnenwerken en ervoor zorgen dat Halmstad alsnog de drie punten mee naar huis kon nemen.

Trelleborgs IF – Halmstads BK: 1-2
Doelpunten: Drugge (‘6 ; 1-0), Kujovic (’56 ; 1-1), Westerberg (’80 ; 1-2)
Gele kaarten TFF: Magnus Andersson, Jonas Bjurström, HBK: Sebastian Johansson,
Scheidsrechter: Sven-Martin Åkesson
Toeschouwers: 2.845

Gif Sundsvall en b deelden de punten in een 1-1 gelijkspel. Tommy Lycén bracht GAIS in de toegevoegde tijd op voorsprong maar Roberto Mambo-Mumba kon twee minuten later tegenscoren.

Vanavond worden volgende wedstrijden gespeeld:

Ljunskile SK – AIK
Kalmar FF – Malmö FF
Helsingborgs IF – Djurgården

De wedstrijd tussen IF Elfsborg en IFK Norrköping dinsdag sluit de vijftiende speeldag af.