Ferguson: 'Wat kan Scolari doen met dertigers?'

Nico Wieme
| 0 reacties
Ferguson: 'Wat kan Scolari doen met dertigers?'
Foto: © SC

Het Engelse kampioenschap moet nog beginnen, maar de eerste speldenprik is al uitgedeeld. Man Unitedcoach Alex Ferguson beweert dat Luiz Felipe Scolari de resultaten van José Mourinho bij Chelsea niet kan overtreffen.

Binnen enkele weken begint de Premier League aan de editie 2008-2009. Alex Ferguson vond het dringend tijd worden om de messen te slijpen. De manager van Manchester United richtte zijn pijlen op Chelseacollega Luiz Felipe Scolari. “Ik ben niet bang voor Chelsea”, meldde Ferguson in The Mirror.
 
Ploeg dertigers
En de Schot ging nog een stap verder. “José Mourinho won de titel twee keer achter elkaar en de FA Cup. Het zal heel lastig worden voor Scolari om de prestaties van Mourinho te overtreffen. Ik weet niet hoe ver het team nu staat, maar het zal een flinke opdracht worden om weer een goed team neer te zetten. En Scolari spreekt geen Engels, toch?”
 
Ferguson meent weinig of geen concurrent te zullen ondervinden van een ploeg dertigers. “Als je ziet op welke leeftijd de selectie zit, afgezien van Salomon Kalou en John Obi Mikel (respectievelijk 22 en 21, nvdr.), zijn ze erg ervaren. Het is niet dat ze oud zijn, want met moderne trainingsmethoden zou je gemakkelijk meekunnen als dertiger. Maar wat ik wil zeggen is dat ik niet zie hoe een ploeg met dertigers nog sprongen vooruit kan maken.”
 
Opletten voor Arsenal
Voor Ferguson zijn Liverpool en Arsenal te duchten tegenstanders in de strijd om de oppergaai. “Ik zou die clubs niet afschrijven. Arsenal is vorig seizoen goed begonnen en hield dat vol totdat het met blessures kreeg te maken. Het is niet genoeg benadrukt dat ze blessures kregen te verwerken op belangrijke momenten.”
 
De Man Unitedmanager breekt een lans voor zijn collega Arsène Wenger. “In februari raakten ze het grootste gedeelte van hun middenveld kwijt. Thomas Rosicky viel weg, en Aleksander Hleb een tijdje en daarna nog Eduardo. Wie zegt dat het niet veel spannender zou zijn geweest als Wenger over fitte spelers had kunnen blijven beschikken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties