Pontus Farnerud tekent bij Stabæk

Pontus Farnerud tekent bij Stabæk
Foto: © SC

De Zweedse middenvelder Pontus Farnerud is het eens geworden met de Noorse club Stabæk. Hij tekende er vandaag een contract tot 2011.

Farnerud komt transfervrij over van Sporting Lissabon waar hij sinds 2006 aan de slag was. De Zweed is de tweede aanwinst van de club nadat het eerder al de IJslander Pálmi Rafn Pálmason aantrok.
 
Farnerud is 28 jaar en heeft tien caps bij de nationale ploeg op zijn palmares. Hij is profspeler sinds 1996 en speelde sindsdien bij Landskrona BoIS, Monaco, Strasbourg en Sporting Lissabon.
 
Sportief directeur Lars Bohinen is alvast tevreden: “Pontus is een middenvelder die voor de Zweedse nationale ploeg uitkomt. Hij kan zowel aanvallend als in de defensie worden ingezet, hij is een erg complete speler. Wij zullen hem vooral in de aanval opstellen, daar hebben we nog versterking nodig.”
 
De middenvelder zelf is ook tevreden met zijn nieuwe club: “De indruk die ik van de club kreeg was meteen erg goed. Ik heb een goed gesprek gehad met trainer Janne Jönsson en hij wist me te verzekeren dat Stabæk resoluut voor de titel wil gaan dit jaar en op Europees vlak, in de UEFA cup wil scoren.
 
Ook het Zweedse AIK zat achter Farnerud aan en ook het Deense Brøndby waar zijn jongere broer Alexander speelt, toonde interesse. In Nederland was het Feyenoord die de middenvelder mogelijk wou binnenhalen.
 
Farnerud zal donderdag de eerste keer trainen bij Stabæk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties