Kompany: 'Belangrijkste dat ik aan tornooi begin'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kompany: 'Belangrijkste dat ik aan tornooi begin'
Foto: © SC

Jean-François de Sart mocht eindelijk Vincent Kompany begroeten in zijn olympische selectie. De verdediger van Hamburg SV speelde 75 minuten mee tegen Nederland. “Het is heel belangrijk voor mij om hier te zijn”, aldus Kompany.

De speler was de voorbije weken de speelbal tussen de Belgische voetbalbond (KBVB) en zijn club Hamburg SV, maar beide partijen hebben eindelijk een compromis kunnen sluiten. “Ik ben blij dat het voorbij is en dat er geen discussie meer is”, aldus de immer serene Kompany. “Het is belangrijk voor mij om de kleuren van België op een groot en magisch tornooi als de Olympische Spelen te verdedigen. Ik zit hier in een groep met vrienden en dan is het een plezier om terug te komen.”
 
Eén, twee, drie vier op vijf?
 
Hoeveel matchen Kompany effectief zal spelen in China blijft gissen. Ook de speler zelf blijft daarin op de vlakte. “Het belangrijkste is dat ik aan het tornooi kan beginnen. Wat ik de tweede, derde, vierde of vijfde match doe, zien we later wel. Dat zal in functie van het resultaat zijn. Dat ik de eerste twee wedstrijden speel, klinkt logisch. Die zijn sowieso beslissend.”
 
Kompany heeft ook veel respect voor de houding van zijn club. “Als ik vanuit het standpunt van een advocaat de zaak bekijk, speelt Hamburg het heel correct. Zij hebben het recht om mij te blokkeren als ze willen. Ik heb getoond dat ik van de Olympische Spelen een doel heb gemaakt en zij hebben daar begrip voor. Dat verdient ook een bloemetje. Ik heb dan ook begrip voor hun standpunt.”
 
Aanpassen
 
Hoe dan ook, een ideale voorbereiding kent de speler niet. Zeker niet met het uur- en klimaatsverschil in China. Daar heeft hij echter geen schrik voor. “Ik moet me maar aanpassen. Maar dat is één van de positieve dingen van een jong persoon. De aanpassing zal makkelijker verlopen. Op je 22ste gaat dat veel makkelijker dan op je 35ste.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws