Kalmar onderuit tegen Malmö

viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan stond de zestiende speeldag op het programma.

Landskampioen IFK Göteborg mocht naar Strömvallen trekken om Gefle IF partij te geven. Göteborg sloeg al vroeg in de wedstrijd toe. Robin Söder kon een verdediger van Gefle in de wind zetten en de bal naar Pontus Wernbloom spelen. Die kon met een perfecte pass Söder opnieuw bereiken die de bal prompt in de verste hoek stuurde en keeper Hugosson kansloos liet. Het was meteen de derde goal in de Allsvenskan van het jonge talent. Het was meteen een belangrijk doelpunt want Göteborg moest winnen om mee voor de titel te kunnen gaan. Bij Gefle kwamen zowel Jawo, Berggren als Lantto dicht bij de gelijkmaker in de tweede helft.

Gefle - IFK Göteborg: 0-1
Doelpunten: 0-1 (8) Robin Söder (’8 ; 0-1)
Gele kaarten: Gefle: Alexander Gerndt, Mathias Woxlin, Daniel Bernhardsson, Jonas Lantto, Göteborg: Erik Lund, Niklas Bärkroth.
Scheidsrechter: Tobias Mattson
Toeschouwers: 3 930

De match van het weekend was echter de topper tussen Malmö FF en leider Kalmar FF.
Malmö was de betere ploeg en domineerde van in het begin. Kalmar leed duidelijk onder het verlies van Cesar Santin en de geschorste aanvoerder Henrik Rydström. Net na het half uur bracht Järdler Malmö op voorsprong. In de tweede helft slaagde David Elm erin om de gelijkmaker te scoren. Toen Patrik Rosengren even later de 1-2 binnenwerkte leek het alsof de zege binnen was. Dat was echter zonder de 18-jarige invaller Agon Mehmeti gerekend. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten wist hij de achterstand om te buigen in winst voor Malmö.

Malmö FF - Kalmar FF: 3-2
Doelpunten: Christian Järdler (’35 ; 1-0), 1-1 (63) David Elm (’63 ; 1-1), Patrik Rosengren (’79 ;1-2), Agon Mehmeti (’84 ; 2-2), Agon Mehmeti (’88 ; 3-2)
Gele kaarten: Malmö: Agon Mehmeti. Kalmar: Lasse Johansson.
Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt
Toeschouwers: 12 948

Djurgården verloor in eigen stadion van Helsingborg. Johan Oremo had de thuisploeg weliswaar op voorsprong gebracht op het half uur maar na de rust konden Chansa en Landgren het tij keren en Helsingborg alsnog de zege schenken.

Djurgården – Helsingborg: 1-2
Doelpunten: Johan Oremo (’36 ; 1-0), Isaac Chansa (’78 ; 1-1), Andreas Landgren (’87 ; 1-2)
Gele kaarten: Djurgården: Andrej Komac, Marcus Johannesson Helsingborg: Isaac Chansa
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Toeschouwers: 10 114

De partij tussen Halmstad en Trelleborg eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.