Zulte Waregem wint opnieuw van Willem II

Dirk Pieters
| 7 reacties

Zulte Waregem heeft de vriendschappelijk wedstrijd tegen Willem II opnieuw winnend afgesloten. Het versloeg de Nederlandse club met 2-1.

Net als vorig jaar kon SV Zulte Waregem zijn oefenpartij tegen Willem II winnen. Bij de Tiburgers stond Ibrahim Kargbo in de basis, Christophe Grégoire viel in aan de rust. Francky Dury probeerde dit keer het duo Colpaert-Chapi centraal achterin uit. Testspeler Ba mocht in de eerste helft centraal voorin postvatten en Portsmouth-testspeler Subotic loste hem af tijdens de tweede helft. Leye (hamstring) en Roelandts (lies) kwamen nog niet in actie en hopen volgende week te hervatten.

SVZW domineerde het grootste deel van de partij en speelde één van zijn betere wedstrijden van de voorbereiding. Barrios onderschepte de bal op links, maakte de actie en krulde het leer in de bovenhoek voorbij doelman Maikel Aerts. De beste acties en het meeste gevaar waren voor de thuisploeg, maar een tweede doelpunt leverde dat niet op. Na de rust en na enkele wissels ging SVZW verder op zoek naar de volgende treffer maar na het uitvallen van Chapi (er werd gevreesd voor een kuitbeenbreuk, maar dat lijkt nog mee te vallen), kon Deul de 1-1 maken. Op voorzet van Buysse scoorde Subotic (Portsmouth-speler die sinds gisteren test) het winnende doelpunt.

ZULTE WAREGEM: Bossut, Van Zundert (46' Minne), Colpaert, Chapi (74' Buysse), Buysse (46' Reina), Van Nieuwehuyze (46' D'Haene), Neumayr (52' Matthys), Matton, Berrier (52' Zerdab), Ba (52' Subotic), Barrios (52' Meert)

Doelpunten: 26' Barrios 1-0, 73' Deul 1-1, 79' Subotic 2-1