KVSK United: geen hoge verwachtingen

Niels Hendriks
| 2 reacties
KVSK United: geen hoge verwachtingen

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden. 

KVSK United
* AFGELOPEN SEIZOEN

KVSK United kan terugblikken op een geslaagd seizoen. Zonder al te veel druk kon coach Guido Brepoels bouwen aan een nieuwe ploeg. Rond Nieuwjaar werden dankzij de goede resultaten de ambities opgeschroefd tot een plaats in de eindronde. Ook de titel was op een bepaald moment niet ondenkbaar maar hiervoor kwam de ploeg toch nog wel te kort. De beoogde plaats in de eindronde werd wel gehaald dankzij een vierde plaats in de competitie achter Kortrijk, Tubize en OH Leuven. In de eindronde kon KVSK United nog wel twee keer winnen van OHL. Maar na een lange seizoen kwam United te kort om nog aanspraak te maken voor eerste klasse, het werd derde in de eindronde.

* TRANSFERNIEUWS

De goede prestaties van vorig seizoen zorgden voor een ware leegloop aan de Gestelsedijk. Naast trainer Guido Brepoels vertrokken ook sterkhouders Tom Muyters en Vincent Euvrard naar STVV. Kevin Oris werd weggekocht door Bergen, Wouter Scheelen keerde terug naar Westerlo. Ook Kevin Franck (Aalst), Ahmet Ocäl (Luik), Bram Criel (Dessel), Jochen Janssen en Dimitri De Condé (Bocholt) zochten andere oorden op.

Door de vele vertrekkers had de sportieve staf meer werk dan dat ze op voorhand gehoopt hadden. Dany David, ex-Geel en Lommel,werd aangetrokken als vervanger van Brepoels als hoofdtrainer. Antonio Caramazza en Sebastien Stassin kwamen over van KV Oostende. Davy Oyen, die al eens een half jaar aan de Gestelsedijk speelde, verruilde Roeselare voor United. Verder trokken ook de jongeren Guy Dufour (Eindhoven), Benoit Daerden (Tongeren) en Jelle Schijvenaars (PSV) naar Noord-Limburg. De laatste transfer werd die van Jeroen Ketting. De 27-jarige Nederlandse spits kreeg zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar was vooral actief in de Nederlandse tweede klasse. Dit seizoen speelde hij nog bij amateurclub VV Noordwijk.

* VOORBEREIDING

KVSK United begon met een 0-1 nederlaag tegen het Nederlandse Team VVCS. Ook bij derdeklasser Aalst werd er met 2-0 verloren, van Hoogstraten werd er dan weer wel gewonnen. Over de grens werd er gelijkgespeeld tegen Helmond Sport en verloren van Willem II. De laatste drie wedstrijden waren dan weer wel erg goed voor het vertrouwen. In Hasselt werd er met 1-3 gewonnen en in de galawedstrijd op eigen veld werd er 2-2 gelijkgespeeld tegen eersteklasser KV Mechelen. Ook Roda JC geraakte niet verder dan een gelijkspel in Lommel. Coach David moest het tot dusver telkens stellen zonder een aantal spelers. Maar hierdoor kregen de jongeren volop hun kans en zij konden al enkele mooie dingen laten zien.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Guy Dufour werd als een talent beschouwd bij PSV, maar hij kon over de grens niet doorbreken op het hoogste niveau. De centrale middenvelder gaat nu zijn kans in eigen land bij tweedeklasser KVSK United. De 21-jarige Dufour begon bij Excelsior Heppen en via Verbroedering Geel trok hij in 2000 naar PSV. Daar stond hij één maal in de basis tijdens de voorbereiding. Ook zat hij enkele keren op de bank, onder meer tijdens de Champions League-wedstrijden tegen Fenerbahçe en AC Milan. In 2006 zei hij de lampenclub vaarwel en trok naar FC Volendam uit de Nederlandse Jupiler League. Vorig seizoen verliet hij deze club alweer voor Eindhoven.

* VERWACHTINGEN

Door de vele uitgaande transfers en de sterkere concurrentie wordt er dit seizoen weinig verwacht van KVSK United. Bij de club zelf spreekt men van een plaats in de linkerkolom met de hoop om eventueel voor de derde keer in vier jaar te kunnen aantreden in de eindronde. Ook wij verwachten hen in de linkerkolom. De nieuwe coach, David, verkiest alvast combinerend en creatief voetbal boven fysiek en wilskracht zoals zijn voorganger Brepoels deed. Het zal allicht een overgangsjaar worden voor United en het ideale moment om beloftevolle jongeren zoals Beyens hun kans te geven. En als de kleine kern gespaard blijft van blessures en de nieuwe spits Ketting makkelijk de weg naar het doel weet te vinden zit een uitschieter er misschien wel in. Want een scorende spits ontbrak ook afgelopen seizoen bij de Noord-Limburgers.

Prognose: zevende plaats
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties