OHL wil progressie verder zetten

Kevin Pieters
| 5 reacties
OHL wil progressie verder zetten
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.

Oud-Heverlee-Leuven 
* AFGELOPEN SEIZOEN

Oud-Heverlee-Leuven kan terugblikken op een geslaagd seizoen. Het heeft zich vanaf de competitiestart weten te nestelen in de top-5, om uiteindelijk op een derde plaats te eindigen. Maar het was net die eindronde die er voor de Leuvenaren duidelijk te veel aan was. OHL won geen enkele wedstrijd, wist slechts tweemaal te scoren en kreeg negen doelpunten om de oren. Desondanks het verlies in de eindronde, kunnen de Leuvenaren trots zijn op de progressie die de club de afgelopen jaren in Tweede Klasse heeft doorgemaakt: een zesde plek in seizoen ‘05-’06, een vijfde plek in seizoen ’06-’07 en dus afgelopen seizoen eidigde OHL derde.

* TRANSFERNIEUWS

Met de inkomende transfers ziet trainer Rudy Cossey wat meer ervaring richting “Den Dreef” komen. Belangrijkste nieuwkomers zijn ongetwijfeld Steve Dugardein van Moeskroen en aanvaller Ivica Jarakovic van o.a. 1. FC Magdeburg. Van WS Woluwe werd Yedi Zahiri aangetrokken en van reeksgenoet Oostende kwam Vincent Ehouman over. OH Leuven kan volgend verder nog rekenen op de diensten van Osahan 'Macki' Egoigbe, een aanvaller die op huurbasis overkomt van het Engelse Blackburn Rovers. Dat de Leuvenaren kiezen voor jong en voornamelijk Belgisch voetbaltalent bewijst het aantrekken van Axel Bossekota, een negentienjarige die vorig seizoen uitkwam voor het Franse Amiens en de 17-jarige aanvaller Christopher Bombele (ex-Moeskroen).

Sterkhouder Thomas Matton ziet zijn seizoen bekroond met een overgang naar eersteklasser Zulte-Waregem. De ondertussen 35-jarige Toni Brogno verkast naar reeksgenoot Olympic Charleroi. Alle andere vertrekkers zoeken de lagere reeksen op: Kaya Buyuk (Tempo Overijse), Sammy Greven (Mol Wezel), Nicky Melkert (Londerzeel), Govert Boyen (Dordrecht) en Kévin Serville (WS Woluwe).

* VOORBEREIDING

OHL kende een gevarieerde voorbereiding met wedstrijden tegen ploegen uit verschillende afdelingen. De krachtmeting met eersteklassers liep enkel goed af in de wedstrijd tegen Westerlo (2-1). Tegen Anderlecht (0-3) en Racing Genk (1-4) konden de Leuvenaren niet stunten. Alle andere wedstrijden werde redelijk gemakkelijk gewonnen. Zowel Wijgmaal (0-3), Woluwe-Zaventem (0-2), Tempo-Overijse (0-3) als Aalst (0-1) konden geen aanspraak maken op een overwinning tegen een goed en experimenterend OHL.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

De 19-jarige Nigeriaan Osahan 'Macki' Egoigbe maakte sinds zijn twaalfde deel uit van de jeugdopleiding van het Engelse Blackburn Rovers, en werd tijdens de voorbije winterstop uitgeleend aan Cercle Brugge. Daar raakte hij echter op de sportieve achtergrond, uiteraard mede door de offensieve weelde die binnen de ploeg van Glenn De Boeck schuilde. De Bruggelingen blijven echter in de spits geloven, en contacteerden OHL omdat ze geloven in zijn optimale begeleiding en zijn speelkansen. De Nigeriaan traint sinds 21 juli mee met het A-elftal van Rudi Cossey, en wist in drie oefenwedstrijden (Woluwe-Zaventem, RC Genk en Tempo Overijse) evenveel te scoren. Een spits met een neus voor doelpunten dus, en deze opportuniteit kon OHL niet laten liggen. (bron: www.OHL.be)

* VERWACHTINGEN

De immer nuchtere Cossey sprak na de oefenwedstrijd tegen Anderlecht volgende woorden: "Wij zijn sterker dan vorig seizoen, maar de tegenstand is er ook niet zwakker op geworden. Met Lierse, Sint-Truiden, Antwerp en KVSK United staan er weer heel wat goede ploegen in tweede klasse. Veel ploegen hebben zich dit jaar goed versterkt en er is altijd wel één verrassing. Misschien wel Oostende, Hamme of Waasland? De eindronde halen blijft ons doel, maar dat wordt alles behalve evident."

Prognose: derde plaats
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties