KV Mechelen laat Rossini niet naar Peking gaan

De Nijs Michael
| 72 reacties
KV Mechelen laat Rossini niet naar Peking gaan

De Belgische voetbalbond heeft Giuseppe Rossini opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Stijn De Smet, maar KV Mechelen weigert haar speler af te staan. "Wij mogen dit als club weigeren", stelt de eersteklasser.

De Belgische ploeg heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales op het olympisch voetbaltoernooi, daardoor kreeg de KBVB de kans om een extra speler op te roepen. Die eer viel dus Giuseppe Rossini te beurt, maar toch zullen we onze landgenoot niet aan het werk zien in China. 

"Rossini werd in eerste instantie niet geselecteerd. Nu moet hij plots een week voor onze start in de competitie toch naar China vliegen. Dat zien we niet zitten. Ook Rossini zelf begreep ons standpunt. Hij is een belangrijke speler die de hele voorbereiding meemaakte. Hem nu uit de groep halen is geen goed idee voor onze eerste partij op Moeskroen", argumenteert voorzitter Johan Timmermans de beslissing van KV Mechelen.

De voetbalbond probeert Malinwa uiteraard op andere gedachten te brengen, maar het ziet er niet naar uit dat de KBVB ook zal slagen in dat opzet. "Ik heb vandaag verscheidene telefoontjes vanuit de voetbalbond gekregen, maar we wijken niet af van ons standpunt. De voetbalbond mag de vraag om Rossini over te vliegen, stellen, maar wij mogen dit als club weigeren. Dat bevestigde het TAS onlangs nog", legt de voorzitter uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties