Club Brugge laat ook tweede match uitstellen

Philippe Crols
| 194 reacties
Club Brugge laat ook tweede match uitstellen
Foto: © SC

Club Brugge zal zoals geweten op de eerste speeldag niet in actie komen en ook op de volgende kalenderdag zal de West-Vlaamse club zijn wedstrijd niet afwerken. Net als tegen KV Mechelen wordt ook de wedstrijd tegen Zulte Waregem uitgesteld.

Club Brugge laat via zijn website weten dat het na de eerste, nu dus ook de tweede competitiematch laat uitstellen. Dat heeft te maken met de goede prestaties van de Rode Duivels in Peking. Aangezien Jeroen Simaeys en Laurent Ciman tegen volgende week nog niet zullen beschikbaar zijn voor Club, laat het zijn wedstrijd tegen Zulte Waregem uitstellen. Het heeft alvast toch een aanvraag ingediend, maar aangezien het om dezelfde situatie gaat als dit weekend, lijkt het tot uitstel te zullen komen.

De eerste wedstrijd van blauw-zwart zal dus op speeldag drie afgewerkt worden. Dan trekken de troepen van Jacky Mathijssen richting Tubeke.

Dit staat er op de website van Club te lezen:

Club Brugge KV feliciteert de Belgische Olympische ploeg, die zich in Peking kwalificeerde voor de halve finales van het Olympisch tornooi.

Club Brugge verleent verder zijn volledige medewerking aan de Olympische missie van het Belgische voetbalteam, en stelt zijn twee in China aanwezige spelers (Jeroen Simaeys en Laurent Ciman) verder ter beschikking van bondscoach Jean-François de Sart.

Naar analogie met de eerdere beslissing om de wedstrijd van competitiespeeldag 1 in de Jupiler Pro League op het terrein van KV Mechelen uit te stellen, en dit op basis van de Olympische onbeschikbaarheid van twee van zijn basisspelers, trekt Club Brugge deze houding nu consequent door op verzoek van zijn technische staf. Bij de Kalendercommisie van de KBVB en bij de Pro League (Liga Beroepsvoetbal) is de aanvraag ingediend om ook de wedstrijd van speeldag 2, Club Brugge-SV Zulte Waregem, te verdagen naar woensdag 29 oktober 2008.

Club Brugge hoopt dat het Belgische voetbalteam er tijdens de komende week in slaagt een Olympische medaille (goud, zilver of brons) te veroveren, en wenst het team in China daartoe alle succes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties