Toppers en floppers: week 1

Dirk Pieters
| 3 reacties
Toppers en floppers: week 1
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen is begonnen en Voetbalkrant.com is opnieuw klaar om de toppers en floppers van elke speeldag op een rijtje te zetten.

De eerste speeldag had meteen enkele verrassingen in huis zodat het opnieuw niet gemakkelijk was om de juiste toppers en floppers te vinden. De keuze van deze week ging naar:
 
TOPPERS
 
Randall Azofeifa: De Costa Ricaan liet tegen Bergen enkele hele fraaie dingen zien. Zijn vrije trap en zijn doelpunt waren echte pareltjes. De Buffalo is gezegend met een heerlijke traptechniek en dat liet hij op de eerste speeldag ook duidelijk zien. Kan hij het eindelijk schoppen tot basisspeler bij AA Gent?
 
Dieumerci Mbokani: De aanvaller van Standard lijkt opnieuw het gevaarlijkste wapen te gaan worden van de Rouches. Hij begon het seizoen zoals hij het vorige heeft afgesloten: met twee treffers. Vorig seizoen beloofde hij 25 doelpunten, maar toen haalde hij het niet. Misschien maakt hij het dit jaar waar.
 
Elyaniv Barda: De aanvaller van Racing Genk speelde zondagavond een puike wedstrijd. De spits was vooral in de eerste helft onhoudbaar voor de verdediging van Germinal Beerschot. Hij scoorde ook de openingstreffer, maar kende ook nog veel pech met enkele ballen op het doelhout. Jammer genoeg voor hem kon Genk de drie punten niet thuis houden.
 
FLOPPERS
 
Mario Santos De Matos: Door het vertrek van Thierry Berghmans krijgt de invallersdoelman meteen zijn kans in het eerste elftal van Tubeke. De jonge doelman is een goede keeper, maar mist logischerwijs nog ervaring. Tegen Moeskroen liet de goalie geen al te sterke indruk na. Vooral bij het tweede doelpunt van Les Hurlus verkeek het sluitstuk zich helemaal. Dat de club voor dit seizoen nog wanhopig op zoek is naar een meer ervaren doelman, is dan weer goed te begrijpen.
 
Mustapha Jarju: Bergen ging zondagavond zwaar ten onder tegen AA Gent. Het verloor met 5-0 en kon zelf nauwelijks dreigen. Vooraan werd er veel verwacht van topschutter Jarju, maar de ex-speler van Lierse kwam nauwelijks in het spel voor.
 
Zulte Waregem - Lokeren: Een tactisch, maar vooral slordig schaakspel werd het. De slordigheden bleven zich aan beide kanten opstapelen. Gelukkig kon Mbayo Leye af en toe voor enig gevaar zorge,n anders had het publiek helemaal niets om naar te zien. Zulte Waregem - Lokeren eindigde voor de vierde keer op evenveel ontmoetingen aan de Gaverbeek op een remise. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties