BL Kort: Hoffenheim leider, Bayern en Werder gelijk

Philippe Crols
| 9 reacties
BL Kort: Hoffenheim leider, Bayern en Werder gelijk

De zaterdag van speeldag twee had heel wat moois in huis in de Duitse eerste klasse. Zo stonden onder andere Dortmund – Bayern München en Werder Bremen – Schalke 04 op het menu. In onderstaand overzicht kan u de resultaten vinden.

Bayern en Bremen opnieuw gelijk

Twee speeldagen ver en Bayern München heeft nog altijd geen wedstrijd gewonnen. Het leek tegen Dortmund lange tijd op weg naar een nederlaag. Na acht minuten spelen stond de landskampioen al op achterstand. Jakub Blaszczykowski scoorde na een combinatie met Nelson Valdez. Het werd er voor Bayern niet beter op, want nog voor halverwege de eerste helft kreeg Mark Van Bommel zijn tweede gele kaart van de partij. Bayern kon in het slotkwartier toch nog een punt uit de brand slepen. De ingevallen Tim Borowski maakte gelijk. Daniël Van Buyten speelde de hele partij. 

Werder Bremen en Schalke speelden een aangename eerste helft, maar scoren lukte toen niet. Dat lukte wel in het tweede bedrijf. Uitblinker Özil bediende op het uur Frings en die rondde een mooie aanval af. Het leek lange tijd voldoende te zijn voor de volle buit tot Heiko Westermann de bezoekers in de slotfase toch nog een punt bezorgde.  

Leverkusen wint topper

Op bezoek bij Stuttgart scoorde een ijverige Helmes dan weer namens Leverkusen. De thuisploeg had kansen genoeg om minstens een puntje te pakken, maar verzuimde het om de mogelijkheden om te zetten in goals. De vervanger van Helmes, Theofanis Gekas, verdubbelde op het einde de score nog.

Hoffenheim heeft nog steeds maximum

Met Hoffenheim en Borussia Mönchengladbach stonden er twee nieuwkomers tegenover elkaar. Hoffenheim, dat ook vorige week al won, mocht wederom zegevieren en is leider. Vedad Ibisevic kon het enige doelpunt van de partij maken. Dat gebeurde na een halfuur.

HSV wordt gered door Mathijssen

Hamburger SV heeft zijn eerste wedstrijd zonder Vincent Kompany maar net weten te winnen. HSV kwam na een halfuur op voorsprong. Tim Sebastian verwerkte een voorzet van Atouba in eigen doel. Sebastian Freis leek uiteindelijk nog voor een puntendeling te gaan zorgen. Joris Mathijssen scoorde in de laatste minuut echter nog na een hoekschop.

Hertha en Bielefeld in evenwicht

Hertha BSC speelde tegen Bielefeld gelijk. Beide teams scoorden een maal. Het was niet toevallig Marko Pantelic die voor HBSC doel trof. Al even logisch was dat de gelijkmaker voor Bielefeld door Wichniarek werd gemaakt.

Vrijdag al deelden Hannover en Cottbus de punten. Het werd daar 0-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties