Charleroi speelt hoog spel met Smolders

Mathias Dumarey
| 17 reacties
Charleroi speelt hoog spel met Smolders

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SC Charleroi neemt grote risico's door Tim Smolders niet meer op te stellen omdat hij zijn contract bij de club niet wil verlengen. De middenvelder, de vorige jaren 'incontournable' bij de Zebra's, ligt overhoop met het bestuur van de club.

De situatie van Tim Smolders wordt in de krant Het Laatste Nieuws toegelicht door professor arbeidsrecht aan de universiteit van Tilburg Roger Blanpain. Volgens hem maakt Charleroi een grote fout door Smolders niet meer op te stellen omdat hij er zijn contract dat eind dit seizoen afloopt niet wil verlengen.

"Wat Charleroi doet, is strijdig met de arbeidswetgeving. Dit is een heel zware fout. Een werkgever mag een werknemer niet straffen omdat die van zijn normale vrijheid gebruik wil maken. Als de club smolders effectief verhindert om te spelen, dan komt ze de arbeidsovereenkomst niet na. Het is de taak van Charleroi om zijn spelers werk te verschaffen, anders berooft het hen van inkomsten", legt Blanpain uit.

De professor weet dat Charleroi hiervoor kan gestraft worden. "Er is al een precedent in zo'n zaak. Denk aan Davy De Beule die in Lokeren hetzelfde tegenkwam. Hij stapte naar de rechtbank, kreeg gelijk en kreeg er ook een vrije transfer door", aldus Blanpain. "Smolders kan dezelfde weg opgaan. Meld dat maar aan Charleroi met mijn groeten", grinnikt de professor arbeidsrecht tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties