Van Hemert: 'Jammer dat Tubeke zo mag knoeien'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Van Hemert: 'Jammer dat Tubeke zo mag knoeien'
Foto: © SC

Antwerp telt na drie speeldagen al twee gelijke spelen. Maar volgens Roel Van Hemert is er nog geen reden tot paniek. “Er moeten 36 wedstrijden gespeeld worden.”

De Bosuil was goed volgelopen voor de eerste topper van het seizoen. De sfeer was goed en de zon straalde boven het noorden van Antwerpen. Alles was aanwezig voor een mooie voetbalmiddag, maar op doelpunten werden de opgekomen fans niet getrakteerd.
 
Kunnen jullie tevreden zijn met een puntje tegen Lierse, een concurrent voor de titel?
 
“Lierse zal misschien iets blijer zijn, maar een gelijkspel is wel een logische uitslag. Voor de rust zat er veel tempo in de wedstrijd en ging het spel goed heen en weer met een aantal kansen. Tijdens de tweede helft ging het tempo omlaag. De warmte kroop in de benen. We hebben er nog alles aan gedaan, maar moeten tevreden zijn met een punt.”
 
De beste kans was wel voor Lierse. Agblexo trof de paal.
 
“Als hij scoort is het een wereldgoal, maar het was eigenlijk een zondagsschot. Hij krijgt de bal gewoon goed op de voet. Maar qua kansen hielden Antwerp en Lierse elkaar wel in evenwicht.”
 
Vijf op negen. Is dat voldoende voor een ploeg die naar eerste klasse wil?
 
“We hebben gelijkgespeeld op het veld van KVSK United. Niet iedereen zal naar daar gaan om te winnen. Tegen Lierse is er een logische puntendeling, maar we moesten niet onderdoen voor hen. De eerste helft waren we misschien zelfs de betere ploeg. We leven met vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe. We zullen er dit jaar alles aan doen om mee te doen voor de hoogste plaatsen.”
 
Pikt het niet als je Tubeke in eerste klasse ziet spelen?
 
“Voor een tweedeklasser is het niet makkelijk om meteen mee te doen in eerste klasse, maar het is jammer als je hen ziet knoeien. Misschien had het bij ons anders geweest als we met deze fans naar eerste klasse hadden kunnen gaan. Zij riepen dat ze er klaar voor waren. Het is nu aan hen om dat te tonen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties