Van Holsbeeck tevreden met de transfercenten

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Van Holsbeeck tevreden met de transfercenten

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De internationale transfermarkt is om middernacht gesloten. Bij Anderlecht zijn ze tevreden met de uitgaande transfers. De club moest verkopen om financieel weer op de rails terecht te komen.

De krant Het Nieuwsblad rekende uit hoeveel Anderlecht overhoudt aan de voorbije transferperiode: 7.950.000 euro. Herman Van Holsbeeck, de manager van paarswit, is tevreden. "We hebben de club financieel terug op de rails gekregen na het mislopen van de Champions League."

Nicolas Pareja werd gisteren voorgesteld bij Espanyol Barcelona als hun duurste zomeraankoop. In de plaatselijke media werd hij al voorgesteld als 'el Torero', of 'de stierenvechter'. Dat heeft alles te maken met een naamgenoot Martin Pareja die in Spanje een befaamde stierenvechter is. Bovendien is Martin ook de tweede voornaam van de Argentijnse ex-verdediger van Anderlecht.

Anderlecht ontving voor Pareja net geen vijf miljoen euro. Het betekende wel dat de balans betreffende de zomertransferperiode voor Anderlecht positief uitvalt op een som van bijna acht miljoen euro. Ter vergelijking, in zijn laatste CL-campagne haalde Anderlecht 11,5 miljoen euro binnen. "We moeten het geld van ergens halen. Vooral de verkopen van Cheikh Tioté en Roland Lamah leverden meer op dan verwacht werd. Beide spelers konden bij ons nooit doorbreken. Het doet me plezier dat Anderlecht-spelers goed in de markt liggen. Het was dan ook een verstandige keuze om spelers die hier geen kansen kregen, te verhuren. Toen ik hier pas toekwam, verkochten we Maarten Martens voor een habbekrats aan RKC", besluit Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties