De Sutter: 'Liever niet onderwerp polemiek'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Sutter: 'Liever niet onderwerp polemiek'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels starten zaterdag hun WK-kwalificatiecatiecampagne tegen Estland. René Vandereycken selecteerde Tom De Sutter, dit tot ongenoegen van zijn coach Glen De Boeck. De spits zit verveeld met de zaak.

Glen De Boeck heeft het er moeilijk mee dat Tom De Sutter opgeroepen is voor de wedstrijden tegen Estland en Turkije. De Cerclecoach vindt het onverantwoord om een speler die zo lang inactief was en nog volop zijn conditie aan het opbouwen is, op te roepen voor de Rode Duivels.
 
De Sutter zelf vindt het niet leuk dat hij het onderwerp van een polemiek is. “Het is inderdaad zo dat ik de voorbije weken verre van denderend voetbalde, maar de bondscoach heeft mij gezegd daarin geen reden te zien om mij niet te selecteren”, aldus de Cerclespits in Het Laatste Nieuws.
 
“Overbelasting hoeft De Boeck trouwens niet te vrezen”, stelt De Sutter zijn coach gerust. “De trainingen met de Rode Duivels zijn vooral gericht op automatismen. Doorgedreven fysieke trainingen zijn niet aan de orde.”
 
De Oost-Vlaming is van mening dat twee wedstrijden op vier dagen perfect kunnen voor hem. “Mocht ik niet geselecteerd zijn geweest, dan zou ik ook één of twee oefenwedstrijden met Cercle hebben gespeeld. Het is geen lekker gevoel het onderwerp van een polemiek te zijn”, besluit De Sutter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties