Piturca ter discussie na afgang Roemenië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Piturca ter discussie na afgang Roemenië

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Victor Piturca moet vrezen voor zijn baan als Roemeens bondscoach na de 0-3-afgang tegen Litouwen. De pers en de bondsleiding hebben al openlijk hun onvrede geuit ten aanzien van de bondscoach.

"Het was een resultaat om je voor te schamen, maar het is nog geen tijd om de positie van Victor Piturca ter discussie te stellen. Zijn doel was om zeven punten te halen in de eerste drie WK-kwalificatiewedstrijden, maar daar is hij nu al niet meer toe in staat. We zullen zeker de situatie bekijken na de wedstrijd in Torshavn als we tegen de Faroër-Eilanden hebben gespeeld", aldus de Roemeense bondsleider Mircea Sandu.

De Roemeense media sabelden Piturca neer, maar die probeerde de kritiek nog te weerleggen. "We zijn geen groot nationaal elftal. Misschien zal dit verlies ons laten inzien wat het echte niveau van het Roemeense voetbal is", aldus Piturca in de krant Pro Sport. De nederlaag tegen het 'nietige' Litouwen is de eerste thuisnederlaag voor Roemenië sedert 2005. Toen was Nederland te sterk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties