Club reageert op berichtgeving stadionperikelen

Philippe Crols
| 16 reacties
Club reageert op berichtgeving stadionperikelen
Foto: © SC

Eerder vandaag kon u al lezen dat Club Brugge onprettig nieuws te horen kreeg in verband met het nieuwe stadion. Inmiddels heeft blauw-zwart gereageerd via zijn website.

Het Milieu-effecten-rapport (MER) heeft een uitbreiding van het Jan Breydelstadion naar voor geschoven als beste oplossing. Verhuizen naar Loppem lijkt uit den boze volgens het MER. Dat stond woensdagmorgen in De Morgen.

Bij Club reageren ze verbaasd over de berichtgeving in die krant. "Het is een raadsel hoe enkele conclusies van een rapport al in een krant kunnen staan hoewel het plan-MER pas conform kan worden verklaard half oktober. We kunnen enkel gissen naar de redenen voor dit lek", laat Club weten.

Van een uitbreiding van Jan Breydel kan volgens blauw-zwart geen sprake zijn. "Die optie is door iedereen al een tijdje naar de prullenmand verwezen wegens totaal onhaalbaar", klinkt het.

Vervolgens hoopt Club op een goede beslissing van de Vlaamse Regering: "Club Brugge is ervan overtuigd dat de Vlaamse Regering binnenkort een doordachte beslissing zal nemen en rekening zal houden met de meer dan 30 studies en geformuleerde adviezen. Club Brugge staat achter zijn plannen om op de voor alle supporters meest geschikte locatie een comfortabel stadion te bouwen dat de sportieve toekomst van Club zal vrijwaren. Er zal daarbij natuurlijk rekening gehouden worden met potentiële milieu-effecten.  Dit alles is perfect mogelijk op de locatie in Loppem", luidt de conclusie.

Club Brugge is ervan overtuigd dat de Vlaamse Regering binnenkort een doordachte beslissing zal nemen en rekening zal houden met de meer dan 30 studies en geformuleerde adviezen. Club Brugge staat achter zijn plannen om op de voor alle supporters meest geschikte locatie een comfortabel stadion te bouwen dat de sportieve toekomst van Club zal vrijwaren. Er zal daarbij natuurlijk rekening gehouden worden met potentiële milieu-effecten.  Dit alles is perfect mogelijk op de locatie in Loppem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties