Vernietigend oordeel MER voor Loppem

Nico Wieme
| 42 reacties
Vernietigend oordeel MER voor Loppem
Foto: © SC

Volgens De Morgen is een nieuw stadion voor Club Brugge in Loppem onverantwoord. De krant kon het Milieueffectenrapport (MER) inkijken en botste op die conclusie.

Als Club Brugge De Morgen mag geloven, is de kans dat de Vlaamse regering het licht op groen zet voor een nieuw stadion in Loppem zo goed als nihil. Volgens het MER is Loppem de minst goede piste. Vooral een stadion mét een winkelcentrum zou onverantwoord zijn. Zelfs een alleenstaand stadion zou “enkel onder strikte randvoorwaarden” kunnen.
 
Wat is dan wel een optie? Het MER bekeek vijf locaties en kwam tot de vaststelling dat de uitbreiding van het Jan Breydelstadion de beste piste is. Het studiebureau Grontmij leverde al op 15 mei zijn MER-rapport af, maar de Vlaamse regering heeft de knoop nog steeds niet doorgehakt.
 
Dat zou pas half oktober het geval zijn. Het kabinet van bevoegd minister Dirk Van Mechelen wacht op de definitieve versie van het rapport om de verschillende dossiers af te wegen.
 
Het bureau onderzocht ook de locaties van de Blankenbergse Steenweg en De Spie, maar omdat die in het noorden van Brugge liggen, weigert Club daar te gaan spelen. Die regio is slechter bereikbaar voor het grootste deel van de supporters.
 
Ten slotte onderzocht men ook de site van Chartreuse. Daar gelden echter dezelfde milieubeperkingen als voor Loppem. De conclusie is dat het er dus niet goed uitziet voor de plannen die blauw-zwart heeft. Het wordt voor Club en zijn supporters bang afwachten wat het verdict van de Vlaamse regering in oktober zal zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties