KBVB doet niets voor Dirar en Tchité

Nico Wieme
| 10 reacties
KBVB doet niets voor Dirar en Tchité

De Belgische Voetbalbond (KBVB) is niet van plan om (voorlopig) nog veel moeite te doen om de genaturaliseerde Belgen Nabil Dirar en Mohamed Tchité in het shirt van de Rode Duivels te krijgen.

De kans dat Nabil Dirar en Mohamed Tchité ooit voor België zullen spelen, is nagenoeg onbestaande. De KBVB heeft zich niet de moeite getroost om aan de FIFA te vragen om hun specifieke dossiers te behandelen, weet Het Nieuwsblad.
 
“De Belgische voetbalbond heeft ons om informatie gevraagd over beide spelers en daar gaven we een standaardantwoord op. Als we geen bijkomende vraag krijgen, gaan we ervan uit dat dit volstaat”, zegt het persdepartement van de FIFA. “Gebeurt dat wel, dan buigt de Commissie voor de Statuten van de Speler zich over de dossiers, maar de Belgische bond heeft nog geen extra vraag gesteld.”
 
“Klopt”, geeft Jean-Marie Philips toe. “Wij verwachten niets meer van de FIFA. Het dossier-Tchité is wat ons betreft afgerond, tenzij de speler zelf actie onderneemt. Tchité moet maar een klacht indienen tegen Rwanda als dat land hem via valsheid in geschrifte zou hebben toegeëigend”, aldus de CEO van de bond.
 
“Voor Dirar hebben we aan de Marokkaanse federatie gevraagd of hij al voor hen speelde. In dat geval kan hij dat niet meer voor België doen”, geeft Philips nog mee.
 
De creatieve middenvelder van Club Brugge heeft inderdaad al jeugdinterlands voor Marokko gespeeld en uitte zijn wens om voor België te spelen te laat. De Club Bruggemiddenvelder liet al weten dat hij niet weigerachtig staat om in geval van nood toch voor Marokko uit te komen.
 
Lang heeft de dribbelvaardige speler daar niet op moeten wachten. Gisteren viel bij Brugge een oproepingsbrief van de Marokkaanse bond binnen. “Ik hoor dat de Belgische bond nog steeds een afwachtende houding aanneemt in mijn dossier. Sorry, maar ik kan niet blijven wachten”, liet Dirar aan Het Laatste Nieuws weten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties