Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het provinciaal weekoverzicht ziet er vanaf deze week een beetje anders uit. Het clubnieuws heeft door omstandigheden plaatsgemaakt voor een grote analyse van de afgelopen speeldag.

Tweede A:
Mariaburg wint derby
Op de vijfde speeldag in de tweede provinciale A stond er met Kaart - Mariaburg een derby op het menu. De bezoekers gingen met de drie punten aan de haal (0-3). De thuisploeg eindigde met negen mensen na uitsluitingen van Hofkens en Matthynssens.

Mariekerke blijft leider
Mariekerke blijft leider na vijf speeldagen. Het zegevierde op het veld van SK Wilrijk met 0-3. Bonheiden heeft evenveel punten als Mariekerke. Die club won in Heikant met 1-3.

SC Merksem volgt het duo op de voet. De ambitieuze tweedeprovincialer liet weinig heel van Rapid Leest. Het werd 0-4.

Schriek en Wilrijk wonnen nog niet
Wilrijk verloor in eigen huis dus van leider Mariekerke en is samen met Schriek de enige club die nog niet kon winnen. Schriek kwam afgelopen weekend in Wavria op voorsprong, maar de thuisploeg won nog wel met 4-1.

Ook Brasschaat komt in de gevarenzone. Het verloor in eigen huis met het kleinste verschil van Walem.

Tisselt pakt eerste zege
Tisselt pakte op de vijfde speeldag de eerste overwinning. Het vernederde Wildert (4-0). Wildert mist op deze manier de aansluiting met de sub-top.

Ten slotte was er ook nog de partij tussen Gooreind en Zandvliet. De twee sub-toppers hielden mekaar in evenwicht. Het werd 1-1.


Tweede B:
Drie leiders
De tweede provinciale B telt drie leiders. Vosselaar is het enige elftal van de drie dat zijn wedstrijd winnend kon afsluiten. Het zegevierde ruim tegen RH Sportief (4-0). Ranst kwam in eigen huis tegen AC Olen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Ook Verbroedering Balen moest de punten delen (2-2 tegen Nijlen).

Antonia en Poppel in moeilijkheden
Antonia leek vorig seizoen lange tijd zeker van degradatie naar derde, maar kon zich alsnog redden. Een seizoen later staat het opnieuw helemaal onderaan. Het verloor afgelopen weekend met het kleinste verschil van Sint Jozef waardoor de club uit Zoersel nog maar twee punten heeft.

Poppel, vorig jaar in extremis door Herentals uit de eerste provinciale gehouden, heeft amper een puntje meer. Het pakte zijn derde punt afgelopen weekend in Zwaneven. Poppel en Antonia zijn de enige teams die nog niet konden winnen dit seizoen.

Voor het overige viel de ruime zege van Merksplas in Oud Turnhout (vorig jaar nog eerste provinciale) op. Het werd er 0-4. Verder klopte Vorselaar Ezaart met 0-1 en boog Rauw het hoofd voor Linda Olen (2-0)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties