Lierse krijgt spurtlessen van topcoach

Mathias Dumarey
| 15 reacties
Lierse krijgt spurtlessen van topcoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Lierse SK hebben ze gisteren spurtlessen gekregen. Op het eerste gezicht is dat misschien niet zo bijzonder, maar de coach was niemand minder dan Rudi Diels. Hij was tot voor kort de coach van sprintster Kim Gevaert.

Gisteren was Rudi Diels ongeveer anderhalf uur bezig op de oefenvelden van Lierse SK. Hij gaf de spelers sprinttips, toonde de juiste loophouding, demonstreerde hoe de voeten moesten worden geplaatst en had het ook over de coördinatie van de benen. 

"Ik heb geprobeerd om de spelers ervan te overtuigen dat snelheid erg belangrijk is en dat deze training kan renderen tijdens een wedstrijd", aldus de ex-coach van Kim Gevaert op de website van de tweedeklasser.

Diels zorgde ervoor dat alle onderdelen van een training van Kim Gevaert aan bod kwamen. "Ik was benieuwd, maar ze luisterden goed. Hopelijk beseffen ze nu dat ze zich op dat vlak nog flink kunnen ontwikkelen", besluit Diels.

De spelers vonden de uiteenzetting best leuk. "Het is zeker interessant, maar eigenlijk meer iets voor de jeugd. Tijdens een wedstrijd heb ik geen tijd om na te denken over mijn loopbewegingen", aldus speler Chris Janssens in de krant Gazet van Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties