Mijatovic wil de dubbel

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties
Mijatovic wil de dubbel

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Real Madrid loopt alles op wieltjes. De Spaanse kampioen verzamelde in de competitie al twaalf punten. Real scoorde daarbij zestien keer in vijf wedstrijden. “Er is dus geen aanleiding om in januari nieuwe spelers binnen te halen”, aldus Mijatovic.

“We gaan niet kopen om te kopen”, vertelde Pedja aan Radio Marca. Maar toch laat de Montenegrijn de deur op een kier: “Moest er toch een speler komen, is dat met het oog op de toekomst. Niet voor zes maanden.”
 
Mijatovic reageerde ook op de geruchten als was Real in gesprek geweest met Samuel Eto’o: “Op geen enkel moment hebben we gedacht om Eto’o te kopen.” Ook de naam van Cristiano Ronaldo (foto) viel, maar “hij kan niet komen”, aldus Mijatovic.
 
Voor volgende zomer laat de technisch directeur wel in zijn kaarten kijken. “We moeten twee of drie grote spelers halen, en gaan de komende weken al op zoek. Het is belangrijk dat we opnieuw eens de dubbel competitie - Champions League winnen. Dat is al geleden van 1958. En de triple hebben we nog nooit gehaald. We moeten dus een ploeg zien bijeen te krijgen die dat kan, al heb je daar ook wel geluk voor nodig.”
 
Dat de Champions League moeilijk te winnen is, weet Mijatovic maar al te goed: “Alle ploegen zijn tegenwoordig even sterk. Kijk naar Bate, die houden Juventus ook op een gelijkspel. Dat is het voetbal van vandaag. Als je niet maximaal geconcentreerd bent tegen die ploegen, kunnen ze je verrassen. En de punten die je dan verliest zijn elders moeilijk op te halen.”
 
Tot slot prees Mijatovic, gewezen spits bij Real, Ruud Van Nistelrooy: “Hij is de meest efficiënte spits die ik ken.” Gevraagd wat hij dan denkt van David Villa, topschutter in Spanje met dubbel zoveel doelpunten, reageerde Pedja ijzig: “Hij is ook een grote speler.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties