Strijd om tweede plaats

Nico Wieme
| 0 reacties
Strijd om tweede plaats
Foto: © SC

Vrijdagavond openen Anderlecht en Moeskroen de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. De hoofdstedelingen willen na de nederlaag vorige week op Standard weer aanknopen met de zege, de grensploeg hoopt op een puntje.

Strijd om tweede plaats
Met Anderlecht en Moeskroen ontmoeten twee ploegen elkaar, die iets goed te maken hebben. Anderlecht kende een prima start met 13 op 15, maar verloor vorig weekend de topper op het veld van Standard. Paars-wit wil in het zog van de Luikenaars blijven en daarvoor is enkel een zege thuis tegen Moeskroen goed.
 
Excelsior begon de competitie in sneltreinvaart en behaalde in zijn eerste vier matchen evenveel overwinningen. Tegen Westerlo (0-0) sputterde de motor echter en vorig weekend leden les Hurlus een eerste nederlaag thuis tegen Racing Genk (1-2). De winnaar van de partij handhaaft zich op de tweede plaats.
 
Blessures
Na de prima start ging Anderlecht vorige week in de slotseconden kopje onder bij Standard. De Brusselaars zijn op zoek naar eerherstel, maar moeten daarvoor draaischijf Jan Polak missen. De Tsjech viel tegen de Rouches uit met een spierscheur. Naast Polak moet coach Ariël Jacobs het ook zonder Jonathan Leagear (oedeem) stellen. Lucas Biglia (knie) behoort wel tot de 19-koppige kern. De Anderlechttrainer kan ook nog steeds geen beroep doen op de revaliderende Nicolas Frutos, Kanu en Matias Suarez.
 
“De knieblessure van Lucas evolueert vrij snel en gunstig. Spelen kan de blessure normaal gezien niet verergeren”, aldus Jacobs op de site van rsca. “Woensdag trainde hij individueel met bal en daarop kreeg hij vandaag toch geen reactie. Het is nu afwachten hoe hij op de training van deze namiddag zal reageren.”
 
Anderlechtkern
Jacobs kiest vrijdagavond uit: Biglia Lucas, Boussoufa Mbark, Bruzzese Sebastien, Bulykin Dmitri, Chatelle Thomas, Deschacht Olivier, Gillet Guillaume, Goor Bart, Iakovenko Oleksander, Juhasz Roland, Kruiswijk Arnold, Losada Hernan, Rnic Nemanja, Sare Bakary, Schollen Davy, Van Damme Jelle, Vlcek Stanislav, Wasilewski Marcin en Zitka Daniel.
 
Terugval
Na de uitstekende start kende Moeskroen een lichte terugval. Toch staat de grensploeg samen met Anderlecht op een onverhoopte tweede plaats. Voor Walter Baseggio en coach Enzo Scifo betekent de wedstrijd tegen paars-wit een terugkeer naar de plaats waar zij ooit succesvol waren. Vooral de middenvelder zal zich wil laten gelden na zijn pijnlijke aftocht vorig seizoen.
 
Moeskroen kan in het Constant Vanden Stockstadion nog steeds geen beroep doen op doelman Marc Volders (vinger) en de geschorste Adnan Custovic.
 
Moeskroenkern
De kern van Excelsior: Slovenciak Jan, El Araichi Chemcedine, Sapina Jeremy, Van Gijseghem Daan, Vandooren Gonzague, Assou-Ekotto Mathieu, Baseggio Walter, Lepoint Christophe, Ouali Idir, Oussalah Mustapha, Walasiak Jonathan, De Volder Sven, Haghedooren Romain, Teklak Alexandre, Diakite Mamadou, Sishuba Asanda, Okwunwanne Jaycee en Sakanoko Bassilia.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties