Buffel: 'Doelpunt Dembele onmogelijk in België'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Buffel: 'Doelpunt Dembele onmogelijk in België'

Thomas Buffel is nu ruim een maand bezig met Cercle Brugge aan zijn eerste seizoen in België. Hij vindt dat we ons niveau zeker niet mogen onderschatten en vindt de Jupiler League qua kwaliteit niet minder dan de Eredivisie.

"In Nederland spelen ze wel een ander soort voetbal. Daar laten ze je voetballen. Daarom is een doelpunt zoals Moussa Dembele er vorige week één scoorde hier niet mogelijk. Bij de derde kapbeweging werken ze hem hier zeker tegen de grond", aldus Thomas Buffel in de krant Het Laatste Nieuws.

Buffel kwam eventjes in aanvaring met trainer Glen De Boeck, maar dat incidentje lijkt al vergeven en vergeten. "Ik snap de trainer wel. Tegen Kortrijk lag er heel weinig ruimte in het centrum. Een vleugelspeler ziet soms tien minuten geen bal. Als je hem dan eens hebt, dan wil je ook een actie maken, terwijl de trainer een collectieve aanval wil zien", aldus Buffel.

Verder heeft de West-Vlaming de stap naar België goed verteerd. "Ik heb geen reden tot klagen. De entourage, beleving en sfeer in de stadions vallen heel goed mee in België. Met mijn knieën gaat het trouwens ook uitstekend", verzekert Buffel nog de Cercle-fans van zijn fitheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties