De Smet: 'Geel is smet op mijn match'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Smet: 'Geel is smet op mijn match'

Het was een gelukkige Stijn De Smet die ons te woord stond nadat Cercle Standard met 4-1 naar huis had gespeeld. De spits werd op zijn lievelingspositie achter de spitsen uitgespeeld en bedankte de trainer met een goede prestatie en twee doelpunten.

Stijn De Smet was zichtbaar een tevreden speler na de 4-1-zege van Cercle tegen de landskampioen. De Cerclespeler lag met twee doelpunten en een assist mee aan de basis van dit resultaat, al zat zijn derde gele kaart van het seizoen hem wel dwars. “Jammer dat ik nu tegen Club Brugge geschorst ben”, aldus De Smet. “Het is niet omdat het tegen de buren is, ik speel tegen elke topploeg graag.”

Kan De Smet begrip opbrengen voor de beslissing van Serge Gumienny om hem geel te geven? “Ik begrijp hem wel. Het was een fout, maar om geel te geven misschien wat licht. Het geel is een smet op mijn wedstrijd”, maakte de doelpuntenmaker een mooie woordspeling.
 
“Deze zege is goed voor het vertrouwen. Iedereen is tevreden, ook de supporters en daar ben ik blij om”, ging De Smet verder. “Ik hoop dat we nu gelanceerd zijn. Deze zege komt op het goede moment.”
 
Speelde de midweekmatch Standard parten? “Ik denk het wel. We hebben van hun vermoeidheid proberen profiteren. De trainer heeft ons daarop gewezen. Vanuit zijn Anderlechtperiode heeft hij genoeg ervaring met Europees voetbal.”
 
De Smet gaf toe dat de zege verdiend was, maar de cijfers overdreven. “Het had ook heel anders kunnen lopen. Als Standard voor de rust met een voorsprong gaat rusten, is dat niet onverdiend. Na de 2-1 zijn wij beter beginnen voetballen. Daarvoor hadden we het knap lastig”, eindigde de Cerclespits. (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties