SF: Vreugde en verdriet voor Anderlecht

SF: Vreugde en verdriet voor Anderlecht
Foto: © SC

Het derde weekend van de Superleague Formula zit er op. Het was een weekend met wisselend succes voor Anderlecht. Piloot Craig Dolby schitterde in de eerste race, maar moest opgeven in de tweede race. Toch behoudt paars-wit zijn vierde stek.

Anderlecht bezette voor aanvang van dit weekend een knappe vierde stek in het algemeen klassement. Dat had paars-wit onder andere te danken aan de dubbele tweede plaats op de Nürnburgring en ook in Zolder liep het aanvankelijk schitterend voor Anderlechtpiloot Craig Dolby. Hij loodste zijn wagen in de kwalificaties naar een tweede tijd. 

Vandaag stonden er twee wedstrijden op het programma. Dolby vertrok in de eerste race als tweede en de Brit kon die plaats ook veiligstellen. Hij reed in de gutsende regen als tweede over de eindstreep, enkel Liverpool bleef Anderlecht voor.

In de tweede race startten de wagens in de omgekeerde finish-rangorde van de eerste race. Dat wil dus zeggen dat Liverpool als laastste startte, Anderlecht als voorlaatste enzovoort. Het werd een incidentrijke tweede race. Na amper één ronde moest de safty car al uitrukken na een slipper van Corinthians en ook Glasgow Rangers moest opgeven. Dolby loodste zijn wagen gaandeweg naar een achtste stek, maar toen sloeg het noodlot toe voor de Brusselaars. Dolby moest zijn wagen langs de kant parkeren met motorproblemen. Beijing won de tweede race uiteindelijk, voor Tottenham en PSV.

Ondanks de opgave in de tweede race kan Anderlecht toch terugkijken op een uitstekend weekend. De Brusselaars verstevigen namelijk hun vierde plaats in het algemeen klassement. Enkel Beijing Gouan, PSV Eindhoven en Liverpool doen het nog iets beter dan paars-wit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties